Evert Smit, Dichter des Waterlands brengt een ode aan de bibliotheek.
Evert Smit, Dichter des Waterlands brengt een ode aan de bibliotheek. (Foto: Els Broers)

Bieb opent seizoen met groots programma

zondag 19 september 2021 14:50

PURMEREND – Omdat er eindelijk weer wat reuring mogelijk is start de bibliotheek het nieuwe seizoen op extra grootse wijze. Er is op zondag 19 september van 09.30 tot 16.30 uur een gevarieerd programma samengesteld waarin Bunna Tetu, de Ethiopische koffieceremonie zorgt voor extra verbinding.

De dag start met de babysoos. Een activiteit die het hele jaar speelt en waar ouders van kinderen tot 2 jaar terecht kunnen voor een gezellig uurtje waarbij met versjes, muziek en zingen aan de taalontwikkeling van de kleintjes wordt bijgedragen.

Kunst uit de kast

Bezoekers kunnen om 10.30 uur kennismaken met een nieuwe activiteit: Kunst uit de kast. Elke vestiging van de bibliotheek heeft zo zijn eigen kunstcollectie en er is een verrassende manier gevonden om deze te presenteren. Zo vertelt zondag kunsthistoricus Michiel Kersten, aan de hand van verschillende boeken, het verhaal over Montmartre en bekende schilderijen.

Knappe Koppen Kinderlezing

Om 11.00 uur kunnen kinderen van 7 tot 10 jaar terecht bij de Knappe Koppen Kinderlezing waarin schrijfster Bouwine Bergsma ze mee neemt in een reis door de tijd.

Dichter des Waterlands

De eerste Dichter des Waterlands, Evert Smit, draagt om 13.30 uur voor uit eigen werk en brengt een ode aan de bibliotheek.

De Geknipte Gast

Bijzonder onderdeel is De Geknipte Gast. Schrijver en presentator Özcan Akyol interviewt onze burgemeesters Don Bijl en Karen Heerschop, waarbij de fusie tussen Purmerend en Beemster in de hoofdrol staat.

Graphic novel maken

Tot slot is er een eigentijdse workshop voor jongeren vanaf 15 jaar. Graphic novel auteur Aimee de Jongh leert ze hoe ze hun eigen verhaal kunnen tekenen. Jongeren die willen meedenken over andere interessante workshops zijn bij de bibliotheek overigens van harte welkom.

Zondag 19 september dus van 10.30 tot 16.30 uur in de bibliotheek Purmerend, de toegang is gratis.


Bunna Tetu (Foto; aangeleverd)