Stedelijk Orkest gaat geen uitdaging uit de weg.
Stedelijk Orkest gaat geen uitdaging uit de weg. ((Foto: aangeleverd))

Stedelijk Orkest gaat middag op Disney-toer

PURMEREND - Volgende week zondag, 10 maart, zet Stedelijk Orkest in De Purmaryn opnieuw een mooie voorstelling neer. Het theater wordt omgetoverd tot een magische plek waar de muziek van de mooiste films van Disney voorbij komen. Omlijst met prachtige vertellingen door Maarten Peters. Aanvang 14.30 uur.

Een muzikaal sprookje met verhalen van Maarten Peters

Disney muziek is aan iedereen bekend en daarmee dus heel toegankelijk. Voor het orkest is het leuk om te doen want er zitten uitdagende stukken bij, het is hele mooie muziek en in al zijn facetten ook muzikaal interessant om te repeteren.

Juist omdat het heel bekend is bij de jeugd – zowel de oudere jeugd (inmiddels volwassenen met kinderen) als de huidige jeugd die opgroeit met prachtige films van Disney –kan iedereen zich helemaal vinden in deze rijke muziek. Muziek die ook nog eens de fantasie prikkelt en uitnodigt tot meezingen.

Voor de vertelling van dat muzikale sprookje heeft het orkest de medewerking van Maarten Peters gekregen. Een vertelling zal de diverse sprookjes aan elkaar verbinden en het publiek kan dan ook rekenen op de muziek van onder meer Peter Pan, Aladdin, Pocahontas, The Lion King en nog vele andere bekende films.

Luchtacrobatiek

In de vertelling wordt gezongen en zal ook Luchtacrobatiek Purmerend van Milou van Onna haar kunsten vertonen.

Stedelijk Orkest heeft een paar keer eerder met Maarten Peters samengewerkt, onder meer in de Warm and White Christmas show van hem en zijn partner, zangeres en schrijfster Margriet Eshuijs.

Kom verkleed

Het advies aan belangstellenden is om verkleed te komen en mee te zingen. Stedelijk Orkest rekent op een prachtige middag, die samen met het publiek wordt vervolmaakt..

De toegang is voor volwassenen € 12,50 en jeugd tot 16 jaar € 7,50. Reserveren kan via de mail naar kassa@depurmaryn.nl. Het kan ook via de website https://depurmaryn.nl/programma/stedelijk-vertelt-disney/ of telefonisch 0299 43 22 05.

Meer berichten