(Foto: Han Giskes)

Eeuwelinge krijgt bezoek van burgemeester

PURMEREND - Mevrouw Sieske van Braam-Humme kreeg vanwege het bereiken van de respectabele leeftijd van 100 jaar bezoek van burgemeester Don Bijl.

Mevrouw van Braam is geboren op 24 februari 1919 in Purmerend. Hier heeft ze tot haar 5e levensjaar gewoond. vervolgens verhuisde ze naar de Beemster. In 1940 brak de oorlogscrisis uit en maakte ze een turbulente tijd door.

Na haar huwelijk emigreerde ze naar Australië. Ze kreeg een dochter en later 4 kleinkinderen. Ze is bovendien overgrootmoeder van 14 achterkleinkinderen. Vroeger werkte ze als dienstmeisje en ook in Australië heeft ze altijd hard gewerkt en verschillende banen gehad. Daarnaast was haar hobby gym, voor andere activiteiten naast het werk was geen tijd.

In 1967 kwam ze terug naar de Beemster. Helaas overleed zes jaar later haar echtgenoot. In 1986 keerde ze terug naar haar geboorteplaats Purmerend, destijds een klein stadje.

Feest in Concordia

Ze viert haar 100e verjaardag met familie in Concordia. Dolblij is ze dat ook vanuit Australië familie over komt. Tenslotte is Sieske blij dat ze dit allemaal mee mag maken en dat ze nog goed bij de tijd is.

Meer berichten