(Foto: Aangeleverd )

Creatieve workshops Wherelant

PURMEREND - Elk tweede weekend van de maand organiseert Cultuurhuis Wherelant inspirerende workshopweekends. De eerstvolgende editie vindt plaats op 9 en 10 maart. Men kan meedoen met workshops tekenen, zilverklei, delftsblauw, schrijven en vilten. Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis. Het aanbod bestaat uit workshops van een hele of een halve dag.

Deze dag kan men in de middag meedoen met een workshops tekenen waarbij u de technieken leert van werken met pastelkrijt. Het onderwerp van deze workshop is een schelp. De majestueuze vorm hiervan komt op groot formaat goed tot zijn recht. Liever een persoonlijk sieraad maken? Doe dan mee met de workshop zilverklei en maak kennis met Artclaysilver. Dit bestaat uit hele kleine zilverdeeltjes, een bindmiddel en water. Het materiaal is in elke gewenste vorm tot een sieraad boetseren omdat het materiaal zoveel mogelijkheden biedt.

Bij de bijzondere workshop 'Delftsblauw schilderen en glazuren' leert men de basistechnieken van het beschilderen van Delftsblauw aardewerk. Men maakt een ontwerp voor bijvoorbeeld een schaal, een bord met bloemenrand of een typisch Hollands landschap, een geboorte- of herinneringsbord. Men gaat het eigen ontwerp glazuren en de docent bakt het af. Na een week kan men het eigen Delftsblauwe ontwerp ophalen.

Ontdek het plezier van schrijven bij de schrijfworkshop 'Schrijven maakt gelukkig'. Hierbij leer je herinneringen en ideeën omzetten in een goed en spannend verhaal of boek. Men zal versteld staan hoe je met een paar simpele tools dat verhaal op papier krijgt dat lezers willen lezen. Er zijn ook nog twee plekjes vrij zijn bij de workshop 'Vaas van vilt' waarbij je een bijzondere vaas van vilt ontwerpt.

Inschrijven

Enthousiast geworden? Kijk dan op www.wherelant.nl voor meer informatie of neem contact op met de administratie via 0299-434777. De dagworkshops zijn van 10.00-16.00 uur, de workshop pasteltekenen is van 13.30 -16.30 uur. Cultuurhuis Wherelant is te vinden aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.

Meer berichten