De vertolkster van het gevoelige Fado.
De vertolkster van het gevoelige Fado. ((Foto: Krijn Noordwijk))

Fadozangeres Daisy Correia in De Purmaryn

PURMEREND - Fadozangeres Daisy Correia (32) staat op zaterdag 9 maart in De Purmaryn met het programma '10 anos de fado', refererend naar haar 10-jarig bestaan.

Correia is in Nederland de ambassadrice van de Portugese fado. Ze begon als pop-rock zangeres waarmee ze in Purmerend diverse talentenjachten won. Echter kon zij niet vermoeden dat de Portugese fado een aantal jaren later haar hart zou veroveren en de 'saudade' haar lot zou worden.

Debuut

De nu 32-jarige Daisy Correia debuteerde ooit in het theaterprogramma 'Fado Blue' van Fernando Lameirinhas, de Nederlandse nestor van dit genre. Daarna trok ze rond met diverse eigen producties zoals 'Este meu fado', 'Minha viagem pelo fado' en de aan Amália Rodrigues gewijde hommage 'Uma casa Portuguesa'. Ook maakte ze een serie albums waarbij ze met grote namen uit de fado werkte en met Stef Bos een duet opnam. Daisy Correia is regelmatig te gast in diverse uitzendingen op de Portugese televisie.

Troost en liefde

Met haar nieuwe voorstelling '10 anos de fado' viert Daisy Correia dit theaterseizoen dat ze tien jaar geleden haar debuut maakte als zangeres van het Portugese lied. Deze Nederlandse artieste met het Portugese bloed laat horen dat de wereld en de muziek weliswaar veranderen, maar dat het gevoel van 'saudade' het onbestemde verlangen, voor iedereen niet slechts tijdloos en herkenbaar is, maar ook vervuld van troost en liefde.

Daisy Correia begint haar theatertournee in de stad die haar altijd met open armen ontvangt en waar zij de eerste stap zette van haar zangcarrière. Deze bevlogen vertolkster van de fado laat niet alleen nummers van de afgelopen 10 jaar als fadista voorbijkomen, maar ze laat ook horen hoe bezield Nederlands repertoire kan klinken in de Portugese taal. Kaarten zijn te bestellen bij www.depurmaryn.nl

Meer berichten