(Foto: aangeleverd)

Spurd gaat voor rookvrije sportomgeving

PURMEREND - Sportbedrijf Spurd wil roken bij sportzalen en bij het Leeghwaterbad tegengaan. Een gezonde sportomgeving moet volgens de organisatie rookvrij zijn. Dit in aansluiting op de missie het creëren van een gezonde leefstijl.

Binnen de sportzalen en het zwembad is roken al langer niet toegestaan. Spurd vraagt de medewerking van alle rokers niet in de nabijheid van een sportomgeving te roken.

Gezonde leefstijl

Spurd zet zich dagelijks in voor een gezonde leefstijl en dus voor een gezonde sportomgeving, roken past daarbij niet. Directeur Spurd Jancor de Boer: 'Om deze boodschap kracht bij te zetten sluiten wij ons aan bij de campagne 'Rookvrije Generatie'. Als kinderen en jongeren anderen zien roken, lijkt dat voor hen vaak normaal en misschien zelf aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid.'

Ook entree en terras

Op de plaatsen waar roken niet gewenst is heeft Spurd de nog aanwezige asbakken verwijderd en 'Rookvrije Generatie' borden geplaatst of 'Rookvrije Generatie' stickers geplakt. De entree en het eventuele terras zijn ook onderdeel van de rookvrije sportomgeving.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries