De vertrekkende Han Brinkman met enkele van haar collega's, die haar maar wat graag in het zonnetje zetten.
De vertrekkende Han Brinkman met enkele van haar collega's, die haar maar wat graag in het zonnetje zetten. ((Foto: Han Giskes))

Langstwerkende verpleegkundige stopt

PURMEREND - Han Brinkman is met 49 jaar arbeid de langstwerkende verpleegkundige in het Dijklander Ziekenhuis. Afgelopen woensdag beleefde ze haar laatste werkdag. Ze werd door haar collega's flink in het zonnetje gezet.

Han (bijna 65) werkt nu 49 jaar in het ziekenhuis en heeft al de nodige reorganisaties meegemaakt. Ze begon als kinderjuf in het St. Liduinaziekenhuis. Daarna werd ze verpleegkundige en hoofd chirurgie, urologie en spoedeisende hulp. Tot het laatst heeft ze op de oncologische dagbehandeling van het ziekenhuis gewerkt.

Van nabij heeft Han ook de naamsveranderingen meegemaakt; van Liduinaziekenhuis naar WaterlandZiekenhuis en onlangs, na de fusie met het Westfries Gasthuis in Hoorn, naar Dijklander Ziekenhuis. De 'ambassadeur van de zorg' zal als zij officieel uit dienst gaat (ze heeft immers nog de nodige verlofdagen tegoed) 50 jaar werkzaam zijn geweest in Purmerend.

Haar collega's bestempelen Han als het boegbeeld in de zorg. "Ondanks de personeelstekorten vindt ze het werken in de zorg erg leuk is geeft het haar veel voldoening. Zij neemt ook met gemengde gevoelens afscheid, want ze vindt haar werk nog steeds geweldig om te doen", aldus een van hen.

Meer berichten