(Foto: Han Giskes)

Derde Bier Tap 100 trekt bezoekers uit hele land

PURMEREND - De derde editie van de door café De Bonte Koe georganiseerde Bier Tap 100 is een eclatant succes geworden. Volgens uitbater Huub Arents oversteeg het bezoekersaantal de aflevering van vorig jaar.

De Bier Tap 100 is uniek in zijn soort. In een grote witte tent midden op de Koemarkt richten de medewerkers en tal van vrijwilligers van het bekende biercafé een zelfgebouwde tapinstallatie met 100 tapkranen in. De bezoekers kunnen dus kiezen uit vele tientallen van de meest uiteenlopende en bovenal overheerlijke biertjes; van grote(re) en kleine(re) brouwerijen.

Het unieke karakter van het evenement heeft zijn uitwerking dan ook niet gemist. Niet alleen veel Purmerenders en inwoners van omliggende plaatsen in Waterland lieten zich de biertjes lekker smaken. "We hebben bezoekers vanuit het hele land gekregen. Ik heb ze gesproken vanuit Holten, Limburg, Overijssel, Den Haag, Rotterdam en weet ik allemaal waar ze vandaan komen. Geweldig toch!", aldus Arents.

Het idee van de Bier Tap 100 is ongeveer vier jaar geleden tijdens een vakantie van Linda en Huub Arents ontstaan. Voor de muzikale omlijsting van de derde Bier Tap 100 zorgde - evenals vorig- de Ierse folkband The Baggers Clan.

Meer berichten