Kom A7 krijgt toch hotel

PURMEREND - Het gebied Kom A7 krijgt op termijn een Van der Valk hotel. Zoveel is duidelijk na woensdagmiddag, toen de wethouders Mario Hegger en Paul van Meekeren, respectievelijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen en groen, de pers deelgenoot maakte van de plannen.

Let wel, over de definitieve invulling van de hoogte, exacte ligging en andere relevante zaken kon het duo nog niks kwijt. Kan ook (nog) niet, want eerst zullen alle procedures en eventuele wijzigingen ten aanzien van bestemmingsplan enzovoorts met de raad gedeeld worden.

De afgelopen periode heeft het college geprobeerd om alternatieve locaties te zoeken voor een Van der Valk hotel. Mario Hegger: "Alle inspanningen en goede bedoelingen ten spijt, gaat de ondernemer (lees: Van der Valk) hiermee niet akkoord. Ze willen voortborduren op het eerste en in hun ogen beste plan, namelijk een zichtbaar hotel in het bewuste gebied."

Breedte-onderzoek

De actuele routing is dat een onafhankelijk bureau aan de slag gaat met een breedte-onderzoek aan de hand van vragen als a. Welk gebied is geschikt voor een hotel", b. Van wie is de grond? en c. Als er gebouwd gaat worden, wat zijn dan de gevolgen voor natuur, milieu en woonomgeving?

Een voorstel naar de raad zal zijn om € 140.000,- krediet voor te stellen voor het onderzoek. Met de resultaten hiervan zal het college opnieuw aan tafel moeten met de raad.

Voorbeeld Sneek

Op de achtergrond speelt de bouw en ligging van Van der Valk in Sneek. Deze accommodatie is niet in de hoogte maar juist in de breedte gebouwd. Groot voordeel van deze locatie is dat rondom groen, wandel- en fietspaden liggen.

Of deze Friese variant van de hotelfamilie als lichtend voorbeeld gaat dienen, kunnen Hegger en Van Meekeren niet zeggen. "Het kan veel kanten op en compenseren is een van de opties", aldus Paul van Meekeren.

Doorn in het oog

De vestiging van een hotel in of rond het Beusebos is al jaren een doorn in het oog van de 'Vrienden van het Beusebos'. Zij zien het gebied veel liever blijven of verworden tot natuur- en educatieplek.

Iedereen aansluiten

De wethouders hopen echter dat zowel de vrienden als buurtbewoners willen meedenken en -werken om van de Kom A7 een mooi, leefbaar en duurzaam gebied van te maken. Waarin ook Van der Valk zich kan vinden. "We willen iedereen laten aansluiten, zodat het een gezamenlijk goed wordt", aldus Hegger tot slot.

Meer berichten