Reinier van den Berg.
Reinier van den Berg. ((Foto: Aangeleverd))

Geen nepnieuws op Duurzaamheidsbeurs

REGIO - Plannen om energie te besparen? Of nieuwsgierig naar achtergronden? Er is geen nepnieuws op de Regionale Duurzaamheidsbeurs. Wel vaklui en betrouwbare informatie.

Zaterdag 6 april staan 50 bedrijven en organisaties klaar om u te adviseren. Vijftien experts vertellen over achtergronden. In Sporthal de Kloek, Insulindeweg 11 in Middenbeemster. De beurs is van 10.00 tot 16.00 uur. Gedeputeerde Jaap Bond opent de beurs.

Alles over isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Maar ook bekende automerken die hun nieuwe elektrische modellen tonen. Bent u meer geïnteresseerd in 'nieuw' eten of streekproducten? Ecocabins presenteert kleinere behuizingen. Ook zijn interessante en bruikbare zaken te vinden rond recycling.

Hovenier Bram Engberts geeft gratis tuinadvies. Hij is specialist in levendige tuinen, die fijn zijn voor mens en dier. Bent u eigenaar van een monument? Dan maakt u kans op een gratis energiescan ter waarde van € 950,-.

Op de beurs zijn 15 bekende en nog minder bekende experts te zien op hun vakgebied. Zoals klimaatveranderingsexpert Reinier van den Berg, Marjolein Jonker van Tiny Houses Movement en Laura Moningka van de Footprint Challenge. Er is ook volop informatie over regelingen van de overheid, afvalscheiding en de succesvolle activiteiten van Duurzaam Waterland. Tussen 11.00 en 16.00 uur informeren kenners u graag.

Elektrische Twizy's van Visit Beemster pendelen tussen het centrum van Middenbeemster en de beurslocatie als u met de bus komt. Handig en leuk!

De beurs wordt mogelijk gemaakt door de vijf deelnemende gemeenten en de Rabobank. De uitgebreide beurskrant staat op www.regionaleduurzaamheidsbeurs.nl

Meer berichten