Meer activiteiten in Purmerend dankzij Citytrainers

Algemeen
Onlangs vond in De Beuk een introductiebijeenkomst plaats.
Onlangs vond in De Beuk een introductiebijeenkomst plaats. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Er zijn jongeren die heel goed weten welke sportieve activiteiten in de stad ontbreken. Zij weten waaraan bij jongeren behoefte is en wat vernieuwend is, bij hun in de wijk, op school of bij de sportvereniging. Spurd wil deze jongeren met de methode Citytrainer helpen hun talenten voor het organiseren van sportieve activiteiten en evenementen te laten groeien.

De jongeren die de cursus volgen ontvangen bij voltooien van de theorie en de stage in de praktijk het certificaat Citytrainer. Daarmee sterker en zekerder gemaakt kunnen zij Purmerend verrijken met allerlei activiteiten voor jongeren.

Een Citytrainer is ouder dan dertien jaar en jonger dan 24 jaar. Spurd gaat hen rechtstreeks benaderen. Om de doelgroep te bereiken schakelt Spurd ook het netwerk in van organisaties die actief zijn voor jongeren.

In contact brengen

Onlangs waren daarom meer dan twintig vertegenwoordigers van verschillende organisaties aanwezig tijdens een introductiebijeenkomst in sportcomplex De Beuk. Zij gaan jongeren die energie en creatieve ideeën hebben in contact brengen met de coördinator Citytrainer Purmerend bij Spurd.

Scholen en jeugdcentra

Het gaat om diverse afdelingen van de gemeente Purmerend, de Purmerendse ScholenGroep (PSG), Regio College, Waterlandschutters, GymNet, Spirit en Sportraad. Daarnaast informeert Spurd jongeren met berichten op social media en met een flyer via diverse scholen en jeugdcentra.

De eerste groep jongeren start nog voor de zomervakantie met de gratis cursus Citytrainer. Door het organiseren van activiteiten ontstaan ontmoetingsmomenten voor en verbinding tussen jongeren.