Kjeld Ketenbaas in zijn eetcafé.
Kjeld Ketenbaas in zijn eetcafé. ((Foto: Han Giskes))

De Keet: eetcafé met een persoonlijk accent

PURMEREND – Kjeld Keetbaas staat aan de vooravond van zijn eerste échte voorjaars- en zomerseizoen. De eigenaar/uitbater van eetcafé De Keet, gevestigd aan de Koemarkt 22, hoopt natuurlijk op een zomer a la vorig jaar.

Toen, in juli 2018, was hij druk doende met de verbouwing van het pand waarin voorheen Santé was gevestigd. "We hebben vier maanden grondig verbouwd, waarin mijn vriendin en familie een groot aandeel hebben gehad. Wij konden in november pas open en hebben daardoor niks van het mooie weer kunnen meenemen", aldus de in Zaandam woonachtige horecaondernemer.

De Keet richt zich met lunch, borrel, diner en een groot buitenterras (70 plaatsen) op een zo breed mogelijk publiek. "We hanteren de klassieke kaart voor een eetcafé, met bijvoorbeeld een overheerlijke saté, maar daarnaast doen ook onze eigen specialiteiten, de (vega) Keetburger en de spareribs, het prima. De klanten komen uit Purmerend, Beemster en omliggende gemeenten. Het is mooi om te zien dat de gasten die geweest zijn ook terugkomen", zegt Kjeld.

Glutenvrije producten

Ook gasten met een allergie kunnen bij De Keet goed terecht. "Sowieso maken we al onze recepten met glutenvrije producten. Zo proberen we het voor iedereen aantrekkelijk te maken om een avondje uiteten te gaan." Kjeld is daarom ook aangesloten bij Safefoodies. Gasten kunnen via de app aangeven welke allergieën ze hebben. Doordat er via deze app minimaal een dag van te voren gereserveerd dient te worden, is de keuken hier altijd op voorbereid en kan de gast optimaal genieten", vertelt Keetbaas.

Speciale bieren

Naast de lunch- en dinerkaart heeft De Keet zes speciale bieren op de tap: Ciney Bruin, Kriek Lambic en uit Zaandijk mooie bieren van Breugem en Hoop. Dan is er een Ruhr Gold, afkomstig van een Nederlandse brouwer vanuit een brouwerij uit Duitsland. Als laatste heeft Keetbaas Amstel Radler van de tap. Hij is daarmee de enige in Nederland die dit heeft!

"Ik vind dat je in Purmerend normaal moet doen en daarom denk ik dat mijn goed geprijsde kaart, in combinatie met de uitstraling van de zaak, hier goed passen", aldus Keetbaas.

De openingstijden van De Keet: van dinsdag tot donderdag van 11.00 tot 24.00 uur en in het weekend tot 02.00 uur. Het telefoonnummer is 0299 67 66 54 en voor de website kijk je op www.eetcafedekeet.nl

Meer berichten