Silvia Knaap, verantwoordelijk voor de kantine en producten, hier geflankeerd door Dieuwke en Jeroen van het Voedingscentrum en Koos Dekker (rechts), een van de teamleiders van het Da Vinci College.
Silvia Knaap, verantwoordelijk voor de kantine en producten, hier geflankeerd door Dieuwke en Jeroen van het Voedingscentrum en Koos Dekker (rechts), een van de teamleiders van het Da Vinci College. ((Foto: Han Giskes))

Da Vinci heeft een gezonde schoolkantine!

PURMEREND - Het Da Vinci College heeft de zilveren Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend.

Daarmee laat de school zien dat de kantine gezond is ingericht. De schaal is dinsdagochtend, tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine uitgereikt aan Peter van Gijzel, schooldirecteur. Dit gebeurde in aanwezigheid van onder andere Jeroen Bruijns van Cateringbedrijf Profood.

Het Da Vinci College heeft samen met de cateraar hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit.

En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt en flesjes. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Belangrijker

"Je ziet dat gezond eten steeds belangrijker wordt voor leerlingen', zegt teamleider Koos Dekker. "De meeste leerlingen hebben altijd een flesje water bij zich en er is zelfs een echt gezond broodje ontwikkeld in samenwerking met de leerlingen."

Heldere visie

De school heeft de kantine, waar Silvia Knaap de zaken regelt, gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter is helder, namelijk jongeren zijn de toekomst.

"Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door", aldus Van Gijzel.

Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt jongeren een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

80% gezond

"We zijn heel blij met de zilveren schaal. Een mooie opmaat voor de volgende stap, waarin 80% van het aanbod in de kantine uit gezonde keuzes bestaat, want Da Vinci gaat voor goud", verklapt Van Gijzel de verdere gezonde ambities.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een helikoptervlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries