Klaas en Tiny, hier op de foto met burgemeester Don Bijl, stappen nog vol blije zin op de fiets.
Klaas en Tiny, hier op de foto met burgemeester Don Bijl, stappen nog vol blije zin op de fiets. ((Foto: Han Giskes))

Diamanten echtpaar Klaas en Tiny Molenaar

PURMEREND - Purmerend blijkt goede grond voor diamanten en platina huwelijken. Nu was het de beurt aan Klaas en Tiny Molenaar-Swinkels, die 60 jaar getrouwd zijn en om die reden werden vereerd met een bezoekje van burgemeester Don Bijl.

Klaas (84) is geboren in Oudorp en Tiny (84) komt oorspronkelijk uit Heerhugowaard. Op de kermis in Sint Pancras sloeg de vonk over en na drie jaar trouwde het stel. Hierna vonden zij een woning in Betondorp (Amsterdam) en openden ze in de omgeving waar Johan Cruijff opgroeide een groentezaak.

Het echtpaar kreeg twee zoons en werd grootouders van vijf kleindochters. Inmiddels zijn zij zelfs overgrootmoeder en -vader van drie achterkleinkinderen. Na twaalf jaar achter de groentewinkel te hebben gewoond, kochten zij een woning in het nabijgelegen Diemen. Hier heeft het stel nog achttien jaar gewoond tot zij verhuisden naar Purmerend. Hier bevalt het hen na dertig jaar nog altijd prima.

Nadat het echtpaar in 1993 de groentezaak verkocht, heeft Klaas nog jarenlang zijn zoons geholpen met hun groente-afdeling in een groothandel in Alkmaar. Saillant detail: zoon Nico is thans vestigingsmanager van Sligro in Purmerend.

In hun vrije tijd gingen Klaas en Tiny graag op vakantie naar Italië en Spanje. Hun passie voor fietsen is nog steeds groot.

Om het jubileum te vieren is er een feest georganiseerd met alle kinderen en kleinkinderen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een helikoptervlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries