Jezelf kunnen zijn is een recht voor iedereen

PURMEREND - Op dinsdag 23 april, van 15.30 tot 17.30 uur, is in Zorgcirkel Novawhere een bijeenkomst over seksuele en genderdiversiteit binnen de ouderenzorg, getiteld 'Jezelf kunnen zijn is een recht voor iedereen'. De entree is gratis.

"Nog teveel 'roze' ouderen durven niet zichzelf te zijn in hun eigen woonomgeving en krijgen te maken met respectloos gedrag, onkunde of onbegrip". Dit is de conclusie van auteur Eveline van de Putte. Zij breekt een lans voor LHBTI ouderen. Van de Putte schreef twee boeken over het onderwerp; 'Stormachtig stil, levensverhalen van roze ouderen' en 'Nieuwe namen, levensverhalen van transgender ouderen. Dinsdag 23 april '19 is zij samen met artiest Victoria False te gast.

Op deze middag gaan we het hebben over seksuele en genderdiversiteit binnen de ouderenzorg. Mannen die op mannen vallen, vrouwen die op vrouwen vallen, mannen die zich een vrouw voelen of zich niet uitgesproken kunnen identificeren met een geslacht. Het kan en mag er allemaal zijn. Hoe kun je je zelf zijn en hoe ga je hiermee om als zorgverlener, (mede)bewoner of familielid?

Voor De Zorgcirkel is Tour d'Amour een van de manieren om de visie op diversiteit te delen en te luisteren naar ideeën en meningen vanuit de omgeving. Meerdere locaties van De Zorgcirkel zijn bezig met het thema, zoals Zorgcirkel Saenden in Zaandam die al langere tijd in het bezit is van de Roze Loper: een erkenning voor zorginstellingen die aandacht besteden aan seksuele- en genderdiversiteit.

De activiteit op de 23e komt uit de kokers van De Zorgcirkel, gemeente Purmerend, Stichting Wonen en Zorg Purmerend en Regionale Stichting WonenPlus.

Meer berichten