De vrijmarkt is elk jaar een groot succes.
De vrijmarkt is elk jaar een groot succes. ((Foto: Erik Goldsteen))

Kindervrijmarkt op Bevrijdingsdag

PURMEREND - Op zondag 5 mei vindt ter gelegenheid van Bevrijdingsdag de jaarlijkse kindervrijmarkt in wijkpark De Driegang in Purmer-Zuid plaats; van 08.00 tot 14.00 uur.

De vrijmarkt is elke jaar een groot spektakel waar kinderen hun overtollige spulletjes aan de man brengen en nieuwe speeltjes in de wacht slepen. Afgelopen jaar waren er naar schatting ongeveer 7.500 bezoekers die in onderhandeling gingen met de bijna 450 jonge kooplieden die hun handel ten toon hadden gespreid in het park.

De ervaring leert dat rond 06.00 uur de eerste verkopers al het allerbeste plekje opzoeken. De koopjesjagers, vooral verzamelaars, zijn dan ook al wakker. Rond 7.30 uur komt de loop er goed in en tot 14.00 uur zal het gezellig druk zijn.

Het verkopen van spulletjes vindt uitsluitend plaats door kinderen. Handelaren zijn niet toegestaan.

Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool is open voor een warme kop koffie of thee en tegen de middag is er ook gelegenheid voor een hapje of een snack. Stichting Kinderopvang Purmerend is bij De Zuid-Pool aanwezig met een animatie team en andere leuke dingen. SPURD Sport & Spel is aanwezig met een groot springkussen. In het park is ook een kindercarrousel opgesteld.

Omdat het dit jaar weer een zonnig evenement zal zijn zal NUON dit duurzame evenement van groene stroom voorzien die wordt opgewerkt door een mobiel zonnepaneel dak. De organisatie is in handen van de vrijwilligers van de Wijkkerngroep Purmer-Zuid en wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool. De gemeente Purmerend verleent ondersteuning.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een helikoptervlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries