Evalien Brinkman en Tim van de Heuvel organiseren het korenfestival voor de vierde keer.
Evalien Brinkman en Tim van de Heuvel organiseren het korenfestival voor de vierde keer. ((Foto: aangeleverd))

Korenfestival tijdens Poortersfeesten

PURMEREND - De organisatie voor het Korenfestival tijdens de Poortersfeesten op zondag 2 juni is in kannen en kruiken. Vijf koren geven op het Waagplein, voor deze gelegenheid omgedoopt tot Rabobankplein, acte de présence.

"We gaan er weer een groot feest van maken", reageert Evalien Brinkman, die met Tim van de Heuvel verantwoordelijk is voor de organisatie van het inmiddels vaste onderdeel Korenfestival. "We doen het nu voor de vierde keer en zijn zo'n 10 maanden geleden begonnen met de eerste voorbereidingen, nadat het bestuur van de Poortersfeesten ons uitnodigde om dit bijzondere festival opnieuw te organiseren", vervolgt Brinkman.

Eerder, in 2010 (Purmerend 600), 2013, 2016 en nu in 2019 schreef het duo diverse koren aan met de vraag of zij wilden komen optreden. Het gevolg was dat in 2010 liefst 16 koren meededen op verschillende locaties. Op 2 juni treden 5 koren uit Purmerend en enkele leerlingen van de muziekschool op. Zij zingen in en rond een podiumtruck voor theater de Purmaryn.

De artiesten en koorzangers zijn GOUD voor Purmerend en passen geweldig goed in het veelzijdige programma van de Poortersfeesten. Met veel enthousiasme hebben de koren de uitnodiging aangenomen. Het Rockkoor Let's Rock, het Operettekoor P&O, The Classics, Pop-Musicalkoor Purmerend, 't Bonte Levenslied en aankomende talenten van de Muziekschool zingen om beurten een half uur en bespelen muziekinstrumenten.

De koren presenteren zich ieder op hun eigen wijze en aan de hand van hun eigen reportoire. Terwijl een keur aan bijzondere straatartiesten optreden, verspreid in het centrum, laten zij afwisselend rock-, pop-, musical-, operette- en levensliederen en klassieke muziek klinken op het mooie intiem omsloten plein, voor de Purmaryn.

Tim en Evalien hebben alles tot in de puntjes voorbereid en hebben er ontzettend veel zin in. Evalien: "We zijn er klaar voor en duimen voor mooi en droog weer, want dat is het enige waar wij geen invloed op hebben. "

Meer berichten