De wethouders en de directeur Stadsverwarming geven het goede voorbeeld.
De wethouders en de directeur Stadsverwarming geven het goede voorbeeld. ((Foto: aangeleverd))

Start vernieuwing riolering en aanleg warmtenet

PURMEREND - Wethouders Eveline Tijmstra en Paul van Meekeren, alsmede de directeur van Stadsverwarming Purmerend Gijs de Man gaven het startsein voor de rioolwerkzaamheden en de aanleg van een warmtenet in Overwhere-Zuid. Naast de direct omwonenden waren ook afgevaardigden van de betrokken partijen zoals Stadsverwarming, PWN en de gemeente aanwezig.

De riolering in Overwhere-Zuid is al heel oud en aan vernieuwing toe. Hiervoor moet de straat vrijwel volledig opengebroken worden; een grote operatie. Daarom worden de rioolwerkzaamheden gecombineerd met de werkzaamheden die nodig zijn om Purmerend aardgasvrij te maken. Als alternatief voor aardgas legt Stadsverwarming Purmerend in deze buurt een warmtenet aan. De rijtjeswoningen worden vervolgens op innovatieve wijze aan het warmtenet gekoppeld. Dit gebeurt met leidingen die langs de buitengevel omhoog worden gebracht en via de zolder op een warmte-unit worden aangesloten. Deze warmte-unit komt op de plek van de huidige hr-ketel.

Feestelijke start

De werkzaamheden zijn feestelijk gestart. Buurtbewoners en betrokkenen waren uitgenodigd voor koffie, thee en taart. De wethouders en de directeur van Stadsverwarming haalden symbolisch de eerste stenen los en gooiden deze in de bak van de graafmachine.

Duurzamer Purmerend

Paul van Meekeren over de werkzaamheden: "Heel mooi dat we de vernieuwing en verduurzaming van de riolering hebben kunnen combineren met de aanleg van het warmtenet voor het Project Aardgasvrij. Een bijzonder project waarbij de samenwerking met zoveel partijen uniek is en bovendien een interessant leerproces is. Een mooie stap in de richting van een duurzamer Purmerend."

Meer berichten