De nieuwe directeur van het museum.
De nieuwe directeur van het museum. ((Foto: Nienke Fonk))

Kunsthistoricus directeur Purmerends Museum

PURMEREND - Moncef Beekhof (1967) wordt per 1 juli directeur van het Purmerends Museum. Beekhof is kunsthistoricus en momenteel nog Manager Marketing en Communicatie en lid van het Management Team van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.

Het bestuur van het Purmerends Museum is zeer verheugd met de aanstelling. Voorzitter Rina van Rooij: "Moncef Beekhof brengt ruime ervaring mee en heeft een frisse blik en oog voor de kansen die er liggen om het museum voor een breed publiek op de kaart te zetten."

Het Purmerends Museum bestaat nu 77 jaar en is gevestigd in het oude stadhuis van Purmerend aan de Kaasmarkt. Naast een uitgebreide historische collectie en werk van architecten als J.J.P. Oud en Mart Stam bezit het museum tevens een collectie Purmerends jugendstil plateel van nationaal belang.

Momenteel is men bezig om het museum qua inrichting en presentatie aan te passen aan de eisen van de tijd. Dit gaat gepaard met een ingrijpende herinrichting. De eerste fase, de begane grond, is grotendeels voltooid en heeft een nieuwe entree en aardewerkzaal opgeleverd.

Moncef Beekhof over zijn benoeming: "Ik kijk er naar uit om mij samen met het bestuur en het team van medewerkers en vrijwilligers de komende jaren in te zetten om het museum nadrukkelijker op de kaart te zetten en te laten zien wat voor moois het museum, maar ook de stad Purmerend te bieden heeft. Ik ga graag aan de slag om de ambitieuze toekomstplannen van het museum te realiseren."

Moncef Beekhof wordt de eerste directeur in de geschiedenis van het museum. Hij wordt tevens verantwoordelijk voor de nieuw geopende museumwinkel en VVV Purmerend.

Meer berichten