Een van de werken van Metselaar.
Een van de werken van Metselaar. ((Foto: aangeleverd))

Expositie op begraafplaats

PURMEREND - Marsha Metselaar opent het expositieseizoen 2019 met figuratief werk bij Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk. De exposite wordt zondag, 12 mei om 16:00 uur geopend door Eveline Tijmstra, wethouder van cultuur van de Gemeente Purmerend.

In de kapel van de gerestaureerde begraafplaats uit 1875, inmiddels een stiltegebied in de stad Purmerend exposeert Marsha Metselaar. Marsha maakt figuratief, verhalend werk van verschillende materialen in gemengde technieken. Haar voorkeursmaterialen zijn keramiek en textiel. De 'drager' maakt zij vaak van keramiek en de aankleding van textiel. Zij houdt van de combinatie van dit 'harde' en 'zachte' materiaal. Voor het formaat kun je denken aan speelgoed-grootte. Het is als speelgoed voor volwassenen, gemaakt om naar te kijken. Haar onderwerpen refereren vaak aan spullen en verhalen uit de kindertijd (bij haar de jaren '70 en '80) en aan dromen, indrukken en belevenissen van alledag. Het vrij associatief samenbrengen hiervan leidt tot nieuwe verhalen met nieuwe verschijningsvormen. Naast beelden met een verhaal maakt zij toegepaste keramiek, zoals lampjes, schalen en kandelaars.

Vanaf 12 mei is de nieuwe expositie te bewonderen en daarna elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13:00 en 17:00 uur. (t/m zondag, 16 juni)  Dan is in de kapel een gastheer/-vrouw aanwezig die u ook veel kan vertellen over de begraafplaats en de mogelijkheden daarop. U kunt er ook terecht voor koffie of thee. De begraafplaats is dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur.

Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.

Meer berichten