'Na het klaren van de klus met z'n allen op de foto in de verfriste woonkamer. Derde van rechts Marieke Zwart, coördinator van het hospice.
'Na het klaren van de klus met z'n allen op de foto in de verfriste woonkamer. Derde van rechts Marieke Zwart, coördinator van het hospice. ((Foto: Rodi Media/MB))

Hospice in Vrijheid dolblij met match Waterlandse Uitdaging

PURMEREND - Een van de matches op de laatste beursvloer van de Waterlandse Uitdaging, in november vorig jaar in het stadion van FC Volendam, was die tussen Hospice in Vrijheid enerzijds en Van 't Hek en Fraay Coatings anderzijds. Het hospice vroeg hulp bij het opfrissen van de woonkamer. Binnen no-time was de 'deal' een feit en zo kon het gebeuren dat begin vorige maand de daad bij het woord werd gevoegd.

Medewerkers Van 't Hek pakken huiskamer aan met verf van Fraay Coatings

Zes medewerkers van het wereldwijd opererende bedrijf uit Zuidoostbeemster namen de schilderskwast ter hand en gaven het plafond en de muren een stevige lik verf. De klus werd dankzij Fraay Coatings, gevestigd aan de Van IJsendijkstraat, helemaal met gesloten beurs uitgevoerd. De gespecialiseerde groothandel in bouwverven, industriële coatings, autolakken, vloercoatings en dergelijke stelde voor € 350,- aan verf beschikbaar.

"Helemaal te gek", reageert Marieke Zwart op de actie van beide bedrijven. "Het concept van de Waterlandse Uitdaging is geweldig. Maatschappelijke instanties die wat gedaan willen hebben zoeken op de vloer contact met bedrijven die bereid zijn om pro deo de helpende hand te bieden. Van 't Hek en Fraay Coatings waren er als de kippen bij om met ons een match te sluiten. Extra fijn was het dat het weer voor en tijdens het schilderen mooi was dus alle interieur kon naar buiten. En na afloop weer zonder problemen terug gezet en gehangen. Hier zijn we zo ontzettend blij mee."

Marieke tot slot: "Als tegenprestatie hebben wij de mensen een lunch aangeboden. En ze hebben van ons koffie met taart en natuurlijk eeuwige roem gekregen. Want meer kunnen we gewoonweg niet geven."

Meer berichten