Stefanie Schulte en haar partner Henk nemen per 1 juli aanstaande Het Leesteken over van Wouter van Waardt
Stefanie Schulte en haar partner Henk nemen per 1 juli aanstaande Het Leesteken over van Wouter van Waardt ((Foto: Els Broers))

Stefanie Schulte van Het Leesteken genomineerd voor boekverkoper van het jaar

PURMEREND - Stefanie Schulte, die met haar partner Henk per 1 juli boekhandel Het Leesteken overneemt van Wouter van Waardt, is genomineerd voor boekverkoper van het jaar 2019/2020.

Het Leesteken in Purmerend is een relatief jonge, desalniettemin niet meer weg te denken boekhandel die verrast en inspireert. Het is een boekhandel uit het middensegment, maar met een grote landelijke bekende naam. Uitgevers en schrijvers komen graag bij Het Leesteken, het afgelopen jaar waren onder meer te gast: Tommy Wieringa, Ronald Giphart, Jan van Aken, Erica Terpstra, Roxane van Iperen, Jigal Krant, Marcel Haenen, Bart van Loo, Murat Isik en nog vele anderen.

Het Leesteken bedient een groot verzorgingsgebied in deze regio. Ook het publiek dat Het Leesteken bedient is divers. Van zeer literair tot lekker lezen, van jong tot oud, alle lagen van Purmerend en omgeving voelen zich thuis en welkom, iets waar Het Leesteken zich ook hard voor maakt.

Zo zet Het Leesteken zich actief in voor leesbevordering: lezingen, leesclubs (van klassiekers tot nieuwe boeken, ook voor Young Adult en Lezen voor de lijst), gastcolleges op scholen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs), leesprojecten voor nieuwe Nederlanders, voorlezen op locatie enzovoorts.

Het team van Het Leesteken is geliefd om de bevlogenheid, het enthousiasme, deskundige adviezen op maat en hun belezenheid. Er worden zoveel mogelijk boeken door de medewerkers gelezen zodat een goede inschatting kan worden gemaakt welk boek de juiste is voor welke klant.

Bedrijfsleider (en per 1 juli aanstaande eigenaar) Stefanie Schulte is inmiddels een naam binnen de boekenwereld. Zij was lid van de Dioraphte Literatour Prijs van het CPNB, zit in het Boekverkoperspanel van Hebben en van Boekenbijlage.nl en daarnaast recenseert zij maandelijks in diverse lokale media (onlangs bijvoorbeeld. in Het Parool). Zij interviewde (veelal met publiek) onder meer Laurent Binet, Tatjana de Rosnay, Murat Isik, Auke Kok, Roos van Rijswijk, Hanna Bervoets, Jente Jong, Bert Natter en Tommy Orange. Haar passie voor boeken, het kritisch lezen ervan en het op basis daarvan vinden van het juiste boek bij de juiste persoon maakt haar een geliefde gesprekspartner voor eenieder die iets met boeken te maken heeft in de breedste zin van het woord. Bovendien beschikt zij over een hoge gunfactor bij een breed publiek.

De vijf boekhandelaren in Nederland die de meeste publieksstemmen weten te vergaren, komen op de shortlijst. De shortlijst wordt dit jaar bekendgemaakt op vrijdag 7 juni 2019. Een vakjury bezoekt vervolgens de vijf boekhandelaren en besluit
na rijp beraad wie zich boekverkoper van het jaar 2019/2020 mag noemen.

U kunt u stem uitbrengen op de longlist via de link op www.stichtingelspeet.nl boekverkoper-jaarverkiezing-2019/2020. Stemmen kan tot en met zondag 2 juni.

Meer berichten