Dick Blokker (links) was maar wat verguld met het uiltje. Hij kreeg het uit handen van Ed Bierhuizen.
Dick Blokker (links) was maar wat verguld met het uiltje. Hij kreeg het uit handen van Ed Bierhuizen. ((Foto: Han Giskes))

Tomeloze inzet levert Dick Blokker Gilde-uiltje op

PURMEREND - Dit jaar speelde de landelijke Gilde-wandeldag zich af in Purmerend vanwege ons 25-jarig bestaan. Tijdens deze wandeldag kreeg Dick Blokker de prestigieuze Gildeprijs uitgereikt: het "Uiltje". De uitreiking vond plaats in de raadszaal van de Gemeente Purmerend door de voorzitter van Gilde Purmerend en Omstreken, Ed Bierhuizen.

De lijst van activiteiten waarvoor Dick deze prijs ontving is lang. Bierhuizen: "We noemen zijn tomeloze inzet voor de stadswandelingen, zijn bijdrage aan de grootste viering van ons 20-jarig jubileum, nu 5 jaar geleden, maar ook de speciale activiteiten rond de herdenking van de watersnood van 1916, zijn lidmaatschap van het 4/5 mei-comité Purmerend namens het Gilde. Verder was Dick ook de drijvende kracht achter het realiseren van de plaquettes van de drie Purmerendse iconen Oud, Stuyt en Stam, op de gevel van het Purmerends Museum."

Volgens de voorzitter is het niet alleen zijn grandioze inzet en zijn uitgebreide netwerk die Dick Blokker bijzonder maken. "Maar vooral het enthousiasme dat hij bij anderen weet op te wekken."

Dick Blokker reageerde trots en blij met de waardering. "Ik ben hartstikke trots. Ik doe best wel veel vrijwilligerswerk, voor zowel het Gilde als voor het 4-5 mei comité. Dat doe ik vanuit de passie die ik voor mijn stad heb. Je maakt voor jezelf een keuze en als je die hebt gemaakt, ga je er voor 100% voor. Als ik zie dat er 60 collega-gidsen vanuit het hele land naar Purmerend komen, vervult me dat met een positief gevoel. Dat betekent dat we er 60 ambassadeurs bij hebben. Prachtig toch!"

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries