Heel Beemster Bakt in korenmolen De Nachtegaal

Algemeen
De molen is vanwege het jubileum feestelijk getooid.
De molen is vanwege het jubileum feestelijk getooid. (Foto: aangeleverd)

BEEMSTER - Ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van korenmolen De Nachtegaal in Middenbeemster kunnen thuisbakkers uit de regio Beemster, Zeevang, Graft-de Rijp en Purmerend deelnemen aan het eenmalig jubileum bakfestijn 'Heel Beemster Bakt'. De aftrap is op zaterdag 1 juni. Er wordt gestreden in de categorieën cake of koek, brood en taart.

Voor alle deelnemers is er die dag een workshop door de bakkers Harry en Marcel de Groot met informatie en tips hoe iedereen zelf prijswinnende lekkernijen kan maken. Tevens ontvangt iedere deelnemer meel uit het assortiment van De Nachtegaal.

Voor het bakken, dat thuis dient te gebeuren, mogen uiteraard ook eigen verkozen ingrediënten worden toegevoegd. De uiteindelijke wedstrijd vindt plaats op zaterdag 6 juli in de voortuin van Agrarisch Museum Westerhem aan de Middenweg 185 in Middenbeemster. Die dag worden de uiterlijk om 11:00 uur aangeleverde culinaire creaties door een deskundige jury beoordeeld op smaak, gebruik van zoveel mogelijk streekproducten en originaliteit.

Na een voorselectie volgt om 13:00 uur het finale jury oordeel met direct aansluitend de prijsuitreiking in de verschillende categorieën.

De middag wordt vervolgd in de boomgaard van het museum met een gezellige markt met streekproducten en een high tea waar van de diverse bakinzendingen geproefd kan worden.

Bent u een thuisbakker in deze regio en ambieert u "eeuwige bakkersroem" schrijf u dan tijdig in voor "Heel Beemster Bakt".

Vanaf 1 mei kan voor slechts € 10,- worden ingeschreven. Per categorie worden 30 deelnemers toegelaten en men kan aan niet meer dan één categorie deelnemen met één bakproduct.

Kijk op de website van korenmolen De Nachtegaal (www.nachtegaalbeemster.nl) voor de wijze van inschrijven en de voorwaarden van dit evenement.