Maartje Hennephof en Tessa Slijngaard tonen trots hun respectievelijke bronzen en zilveren medaille.
Maartje Hennephof en Tessa Slijngaard tonen trots hun respectievelijke bronzen en zilveren medaille. ((Foto: aangeleverd ))

Eremetaal Tessa Slijngaard, Maartje Hennephof en Jordi Lagas

REGIO - Afgelopen weekend was de eerste van de reeks landelijke finales voor de dames. Drie leden van Turncentrum Waterland, te weten Tessa Slijngaard, Maartje Hennephof en Jordi Lagas, lieten flink van zich spreken.

Leden Turncentrum Waterland uitermate succesvol

Tessa Slijngaard van Turncentrum Waterland was bijzonder succesvol op dit NK bij de pupillen 1 N3. Zij won het zilver in de meerkamp en brons op het onderdeel sprong. Maartje Hennephof maakte haar debuut op de Nederlandse Kampioenschappen. Na een stabiele meerkamp waar zij 8e werd, veroverde zij vandaag het brons op de toestelfinale sprong.

Tessa startte haar meerkamp met een kleine hapering op het onderdeel rek. Maar vervolgens turnde ze optimale oefeningen op de onderdelen balk, vloer (13.85!) en sprong. Dit resulteerde in een tweede plaats in de einduitslag. Reeds bij de Voorwedstrijden in het District werd ze getipt als kanshebster voor een podiumplaats. Door stabiel en netjes turnen en vooral de zenuwen in bedwang te houden wist zij deze favorietenrol waar te maken. Een dag later wist zij daar bij de toestelfinales nog een bronzen medaille aan toe te voegen bij het onderdeel sprong.

Bij Maartje speelden de zenuwen iets meer parten. Zij turnde een meerkamp zonder grote fouten, maar hier en daar hadden de landingen iets stabieler gekund. Een top 10 klassering in een deelnemersveld van 36 turnsters is echter een uitstekende prestatie en ook zij wist dit weekend af te ronden met een bronzen medaille op sprong.

Bij de jongens eveneens een eerste NK-succes. Jordi Lagas won het zilver bij de Instappers 4e divisie in Waalwijk. Jordi weet zijn oefeningen met grote beheersing te turnen. Na 5 toestellen stond hij nog op 4e plek, dit nadat hij op brug en rek zelfs waarderingen kreeg van boven de 19 punten. Dit waren dan ook de hoogste cijfers van de dag! Bij het afsluitende onderdeel ringen kwam hij met 18.70 van de maximale 20 punten ook dicht bij de perfecte score en daarmee op de tweede plaats in het totaalklassement.

NK voor heren

Komend weekend is het NK voor de heren van de 1e 2e 3e divisie in Alkmaar en het NK 2e divisie en Jeugd 1 N3 in Duiven. De dames van de 1e divisie hebben 15 en 16 juni hun NK in Tilburg. In totaal heeft Turncentrum Waterland op de diverse NK's nog 20 deelnemers!

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Purmerend gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Purmerend nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries