Wethouder Mario Hegger (tweede van rechts) zal op 5 juli de prijsuitreiking voor zijn rekening nemen!
Wethouder Mario Hegger (tweede van rechts) zal op 5 juli de prijsuitreiking voor zijn rekening nemen! ((Foto: aangeleverd))

Verkiezing mooiste straat, tuin en blok Purmer-Noord

PURMEREND - De wedstrijd van de mooiste straat en tuin van Purmer-Noord kent een redelijk rijke traditie. Evenals voorgaande jaren organiseert de Wijkkerngroep Purmer-Noord verkiezing dit jaar opnieuw en wederom in samenwerking met de gemeente Purmerend. Ook het mooiste blok wordt gekozen.

De mooiste straat- tuin verkiezing is vooral bedoeld om mensen weer betrokken te laten zijn bij hun straat. Het idee is om de voor en zij-tuin op te fleuren met vaste planten, bolgewassen, bloemen en of struiken al dan niet met wintervaste planten.
Hiervoor mag u, als de stoep het toelaat, 2 tegels uit de stoep halen om uw tuin te realiseren. Dit in nauw overleg met de gemeente. "De mensen moeten hiervoor wel eerst contact opnemen met de gemeente", aldus Ed Vredeling van de organisatie.

Het is een advies om de tuingrond te verbeteren met teelaarde of compost. Meng de teelaarde en of compost door de huidige grond om deze voeding rijker te maken. De compost kunt u ook 2 centimeter dik op de grond aan brengen. Compost is gratis verkrijgbaar bij HVC in de Baanstee, aan het einde van de Purva.

De winnaar van de mooiste straat en/of blok ontvangt € 150,-. Voor deze categorie geldt dat er één prijs is. Voor tuin en eventueel zij-tuin is de 1e prijs € 150,-, 2e prijs € 100,- en 3e prijs € 50,-.

Op vrijdag 5 juli om 15.00 uur vindt de prijsuitreiking van de mooiste straat/tuin in de Riekstraat plaats.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan de Wijkkerngroep Purmer-Noord, kerngroeppurmernoord@hotmail.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Purmerend gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Purmerend nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries