Buitenspeeldag op vier locaties

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Woensdagmiddag 12 juni heeft de landelijke BuitenSPEELdag in Purmerend als thema 'Feest in Purmerend!'. Alle kinderen in Purmerend en omgeving kunnen dan meedoen aan het gratis speelspektakel in het teken van feesten. Medewerk(st)ers van Spurd, tientallen studenten pedagogisch werk van het Regio College en medewerk(st)ers JOGG-Purmerend laten jonge kinderen ervaren hoe leuk buiten spelen is.

De BuitenSPEELdag in de Marktstad is op vier locaties, te weten de Koemarkt, speelplein De Kraal in Weidevenne, park De Driegang in de Purmer-Zuid en de Sweelinckstraat in Wheermolen.

Woensdag 12 juni is Purmerend vanwege de BuitenSPEELdag weer hét domein van spelende kinderen. De dag heeft dit jaar een extra feestelijk karakter met diverse activiteiten. De sportieve speelactiviteiten verschillen per locatie die elk eigenlijk voor even een bijzonder schoolplein zijn. Op elke locatie is onder veel meer een springkussen. Op de Koemarkt is er ook het schuimkussen om gierend van het lachen over te buikglijden. Wie dat gaat doen krijgt van Spurd en het Regio College het advies zwemkleding mee te nemen en een handdoek.

De gratis toegankelijke BuitenSPEELdag is van 13.00 uur tot 16.00 uur. JOGG-Purmerend schenkt lekker fruitwater als dorstlesser. Bewegen en water drinken dragen bij aan een gezondere leefstijl. In verband met deze activiteit is er woensdag 12 juni geen SpurdFun.

De landelijke BuitenSPEELdag is een initiatief van tv-zender Nickelodeon en Jantje Beton. Op verzoek van de gemeente maakt Spurd de BuitenSPEELdag mogelijk.