Jongeren in de ban van gamen kunnen straks optimaal terecht.
Jongeren in de ban van gamen kunnen straks optimaal terecht. ((Foto: EVERT RUIS))

Purmerend krijgt grootste gaming en esports stadion

PURMEREND - Jongeren die in de ban zijn van gaming en esports kunnen vanaf het najaar hun hart ophalen. Dan openen de deuren van H20, het grootste permanente esports & gaming centrum van Europa. Niet alleen het stadion maar tevens een gehele IT/Tech Campus zal worden ondergebracht in de 10.000 m2 grote voormalige sporthal en schoolgebouw De Koogmolen. Een week na de lancering van de plannen voor de toegestroomde (ook landelijke) pers op 29 mei, ging de verbouwing van start.

Initiatiefnemers Dirk Tuip en Matthijs Vink van de Stichting H20 zijn jaren bezig geweest met het ontwikkelen en uitwerken van dit plan, dat nu, met enthousiaste steun van de Gemeente Purmerend wordt uitgerold. De gemeente ziet veel voordelen in H20. Het zet de stad op de kaart waar het gaat om de ontwikkeling van technologie van de toekomst, biedt kansen aan nieuw ondernemerschap, en geeft jongeren die los gaan op 'creative tech', dan wel in gamen of esports, een locatie waar zij hun passie of talent verder kunnen ontwikkelen.

Verantwoord gamen

'H20 opent deuren voor grote economische kansen en het aanboren van nieuwe markten en talenten', zegt Mario Hegger, wethouder Economische Zaken. 'Ook is het belangrijk dat H20 de dialoog aangaat met jongeren rondom verantwoord online gedrag en dat in esports gamen en fysiek bewegen samengaan. Vanuit die maatschappelijke en economische invalshoeken zien we grote kansen en daarom ondersteunen we H20 graag.'

Toekomst

Het stadion zelf in de voormalige sporthal wordt in het najaar opgeleverd. Volgend jaar volgt de oplevering van de Campus. Hier vinden studenten, start ups en bedrijven op het gebied van gaming, esports en creative tech onderdak. De samensmelting van het game&esports stadion met de tech-campus zal het voor jongeren gemakkelijker maken zich te ontwikkelen en een carrière te starten in esports of creative tech. 'We willen kansen bieden aan talent', zegt Matthijs Vink. 'En al zal niet iedereen top (e)sporter kunnen worden, dan kunnen we jongeren ook goed begeleiden in hun maatschappelijke carrière. Gamers, esporters en influencers zijn de ontwikkelaars van de toekomst.'

Op www.h20.gg is alvast een kijkje te nemen in hoe het stadion er uit gaat zien.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Purmerend gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Purmerend nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries