Voor en na het uitreiken van de cheque, door Michel Meijer aan Ron Rijser, was er volop gelegenheid voor de aanwezigen om de boog ter hand te nemen. Onder hen Jan Cor de Boer en Aram Bakr van Spurd.
Voor en na het uitreiken van de cheque, door Michel Meijer aan Ron Rijser, was er volop gelegenheid voor de aanwezigen om de boog ter hand te nemen. Onder hen Jan Cor de Boer en Aram Bakr van Spurd. ((Foto: Han Giskes))

Special Forces krijgt mooi bedrag van MarktstadRun

PURMEREND - De MarktstadRun heeft tijdens de laatste editie geld ingezameld voor Special Forces. Donderdagavond overhandigde Michel Meijer, voorzitter van de stichting MarktstadRun Purmerend, een cheque ter waarde van € 2.50-0,- aan Ron Rijser, voorzitter van Special Forces. Plaats van handeling was de accommodatie van handboogschietvereniging Waterlandschutters. De vereniging is onlangs toegetreden tot Special Forces.

De sportvereniging heeft al leden met een beperking zoals paralympiër Marco Griffioen en is bekend met schutters met een stoornis binnen het autisme spectrum. Voor en na de overhandiging van de cheque was er de mogelijkheid voor de genodigden om een schot te wagen op het blazoen, onder begeleiding van vrijwilligers van HSV Waterlandschutters.

Ron Rijser over het doel van de stichting: "Special Forces is een regionale beweging in Zaanstreek-Waterland die als doel heeft om sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Daarbij wordt sport als middel ingezet om de zelfredzaamheid en (arbeids)participatie van deelnemers te vergroten. Special Forces staat voor Speciale mensen met Speciale krachten en mogelijkheden."

Rijser was prettig verrast door de gift van € 2.500,-. "Ik ben nu 15 jaar bezig met het initiatief en heb nog nooit geld gevraagd. Maar van alle kanten wordt het me aangereikt. Dan vraag ik me weleens af waaraan we dat hebben verdiend. Echt geweldig."

Op de achtergrond is Special Forces bezig om in 2022 de Special Olympics vorm te geven. Deze moet in 2022 plaatsvinden en de komende maanden wordt alles in het werk gesteld om het sein definitief op groen te krijgen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries