Jaap Dijkhuis (rechts) en Ed Latuhette.
Jaap Dijkhuis (rechts) en Ed Latuhette. ((Foto: aangeleverd))

Operettevereniging P&O huldigt betrokken regie-duo

PURMEREND - Regisseur Jaap Dijkhuis en regie-assistent Ed Latulette werden deze week door Operettevereniging Purmerend & Omstreken in het zonnetje gezet. Daar was alle reden voor, want beiden zijn al 12,5 jaar al regisseur aan de vereniging verbonden.Het duo nam het in 2007 over ban Ben Jansen. Jansen diende P&O in totaal 23 jaar. Over betrokkenheid en trouw gesproken!

Voorzitter Peter Knook, die voor beiden mooie woorden sprak, prijst zich zielsgelukkig met de aanwezigheid van het duo Dijkhuis/Latutelle. "Veel ervaring bij de Hoofdstad Operette is nog geen garantie dat je slaagt als regisseur bij een amateurvereniging. Je moet van goede huizen komen om sowieso veel kennis te hebben van de operettes op zich, het is ook belangrijk om dit over te kunnen brengen op zo'n 60 leden van de vereniging. Jaap Dijkhuis is een creatieve duizendpoot. Het plaatje op het toneel ziet er altijd prachtig uit. De decors worden door Jaap bedacht en gemaakt. Kostuums worden ontworpen en de flyer en programmaboekje weten altijd de goede sfeer van de operette of musical weer te geven. In het verleden werd er gewerkt met achterdoeken en grote decorstsukken op het toneel. Tegenwoordig wordt gebruik gemaakt van een beamer. Jaap maakt zelf de projectie afbeeldingen voor op het achterdoek.

Aangedaan

Knook liet twee producties van de afgelopen jaren de revue passeren. Op de eerste plaats het huzarenstuk 'Kunt u ons de geschiedenis van Purmerend vertellen mevrouw' uit 2010. De Gemeente Purmerend had P&O gevraagd of zij een operette kon uitvoeren over 600 marktrechten van de stad. Jaap Dijkhuis heeft het verhaal geschreven en veel onderzoek gepleegd over de stad. Het waren vijf stijf uitverkochte voorstellingen. Op de tweede plaats werd 'De zoon van Louis Davids' uit 2015 aangehaald. Ook hier bleek uit wat voor kwaliteit hout Jaap Dijkhuis gesneden is als regisseur. De schrijver van deze productie, de bekende Nederlander Jacques Klöters, was bij de première aanwezig en was zichtbaar aangedaan.

Tot in de perfectie

Ed Latulette levert zijn bijdrage aan de choreografie en eist dat de dansjes tot in de perfectie worden uitgevoerd. Dit levert de nodige spierpijn op bij de personen die aan de dans deelnemen, maar dat hoort erbij zegt Ed. Verder is Ed al die jaren bereid om de solistische rollen in te vullen bij afwezigheid van de solisten op de repetities. Soms wel vier rollen tegelijk.

De voorzitter sprak de wens uit dat P&O en Jaap en Ed nog jaren gezamenlijk mooi producties op de planken mogen blijven brengen.

Hij richtte zich rechtstreeks tot de jubilarissen met het volgende. "Beste Jaap en Ed, namens de vereniging feliciteer ik jullie met de 12,5 jaar dat jullie als regisseur aan P&O zijn verbonden en met volle inzet onze club tot grote hoogten weten te bewegen en daar te houden. Onze voorstellingen zijn altijd van goede kwaliteit en daar leveren jullie grote bijdrage aan. Dank jullie wel en ik hoop dat wij nog vele jaren de mooiste voorstellingen samen mogen blijven brengen."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries