Ouderen filmen en interviewen ouderen. Zoals hier tijdens een jeu de boulesactiviteit in de bloemenbuurt in Purmerend.
Ouderen filmen en interviewen ouderen. Zoals hier tijdens een jeu de boulesactiviteit in de bloemenbuurt in Purmerend. ((Foto: Rodi Media/John Bontje))

Première film BuurtBLIK in de Purmaryn

PURMEREND - De première van BuurtBLIK Purmerend is op vrijdag 27 september vanaf 14.00 uur in theater de Purmaryn.

Ouderen uit Purmerend hebben in de voorbije maanden leeftijdsgenoten tijdens activiteiten gefilmd en geïnterviewd. Het resultaat is door Marieke Boon en Mirna Lighthart, de oprichters van BuurtBLIK, is te zien in een heuse film. Boon en Ligthart werkten samen met de Purmerendse organisatie WonenPlus, in opdracht van de gemeente Purmerend.

Marieke Boon noemt zichzelf kwartiermaker en sociaal uitvinder. Ze heeft sociale gerontologie gestudeerd en ontwikkelt als sociaal ondernemer maatschappelijke projecten onder andere met en voor ouderen. Mirna Ligthart, zij is van Studio Beeldrijk, is trainer en editor. Na een decennium de montage te hebben gedaan voor documentaires van Frans Bromet gevolgd door 8 jaar de filmeducatieve stichting De frisse blik te hebben geleid, gebruikt zij tegenwoordig film om veranderprocessen te initiëren, te accelereren en zichtbaar te maken.

Namens RSWP (WonenPlus) waren Carola Groot en Monique Spliet actief betrokken bij BuurtBLIK Purmerend. Carola ondersteunt ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ze organiseert graag activiteiten met een sociaal maatschappelijk doel. Plezier en gezelligheid staan daarin voorop. In 'BuurtBLIK' zit alles! Gezelligheid, sociale contacten en heel veel plezier. Ze zag dat veel ouderen spontaan meededen aan het project.

Monique Spliet is een creatieve geest die heeft gemerkt dat wanneer je samen dingen onderneemt er vanzelf leuke contacten ontstaan. "Met BuurtBLIK willen wij graag ouderen laten zien welke activiteiten er in Purmerend te doen zijn. Voor ouderen, samen met ouderen", vertelde Monique aan het begin van het project.

De film wordt op 27 september tussen 14.00 en 15.15 uur vertoond. Zangeres Sandra Mooy verzorgt een optreden. Na afloop is een gezellig samenzijn. Voor de première wordt een selectief aantal mensen uitgenodigd.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries