Column Z Lijner 'Cadeautje'

Nog iets meer dan twee jaar en dan gaan de inwoners van Beemster en van Purmerend weer naar het stemhokje. De fusie tussen beide gemeenten, per 1 januari 2022, maakt het noodzakelijk dat er een nieuwe gemeenteraad komt en daartoe gaan we medio november 2021 het rode potlood hanteren.

Ik hoor u denken: 'november 2021, dat is nog heel ver weg en waarom zou ik me daar nu al druk over maken?' Gelijk heeft u. Maar voor de politieke partijen begint zo langzamerhand toch al weer het moment te naderen waarop programma's geschreven gaan worden. Hoe gaan de politieke partijen zich onderscheiden van elkaar in die nieuwe gemeente? Hoe kan Leefbaar Purmerend ook iets gaan betekenen voor een leefbare Beemster? En is het beleid van de Ouderenpartij in Purmerend gelijk aan dat in Beemster? Om over de Stadspartij maar te zwijgen. Wat kan die de polderbewoners bieden? En omgekeerd, wat heeft de Beemster Polderpartij de Purmerenders te bieden? Kortom, het zal nog niet meevallen om onderscheidend te zijn.

Laagdrempelig

Mag ik een tip geven? Afgelopen zondag was opnieuw het jaarlijkse muziekfeest 'Muziek aan de Middenweg' georganiseerd. Een heerlijk laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk en gemoedelijk muziekfestival verspreid over tal van locaties langs de Middenweg. Stel je toch eens voor dat Muziek aan de Middenweg ook in 2022 (en de jaren eraan voorafgaand) te beluisteren en te bezoeken valt.

Toegevoegde waarde

Voor Purmerend zal zo'n heerlijk feest van grote toegevoegde waarde zijn. Enkele jaren terug schrapte de gemeente Beemster de subsidie voor het muziekfeest. Een bezuiniging van maar liefst € 4.200,-- (!) kon worden ingeboekt. Als politieke partij zou ik als een haas Muziek aan de Middenweg in mijn programma opnemen. Voor dat geld heeft een gemeente een feestje waar honderden inwoners van genieten en waar je mee voor de dag kunt komen. Cultuur van de leukste soort. Muziek aan de Middenweg is gewoonweg een feestje dat iedere gemeente moet willen hebben.

Kortom, een cadeautje voor iedereen.

Z Lijner

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries