De Purmerendse zanger hoopt dat zijn eerste theaterconcert een vervolg krijgt.
De Purmerendse zanger hoopt dat zijn eerste theaterconcert een vervolg krijgt. ((Foto: aangeleverd))

Concert Georges Lotze in thuishaven de Purmaryn

PURMEREND - Georges Lotze stond vorig jaar in de finale van The Voice Senior. De 62-jarige Purmerender won niet, maar inmiddels kan wel gezegd worden dat doordringen tot de eindstrijd van het muziekprogramma hem bepaald geen windeieren heeft gelegd. Lotze is hot, treedt overal op, heeft lol in zijn vak en dat enthousiasme mist zijn uitwerking niet. Zijn nieuwste avontuur beleeft op zaterdag 28 september een apotheose. Die avond staat hij, vergezeld door een 10-koppige live band, met The Neil Diamond Project in 'zijn' bloedeigen theater de Purmaryn in Purmerend. Als het aanslaat, en waarom zou iemand daaraan twijfelen, volgt een theatertour door het land en wellicht ook richting België en Duitsland.

Het is een misvatting dat Georges Lotze zich op het podium alleen goed voelt in de huid van de legendarische Amerikaanse zanger Neil Diamond, vertolker van grote hits als I Am, I Said, Love On The Rocks, September Morn, Hello Again en Morning Sun. Natuurlijk verwierf hij zich daarmee landelijke bekendheid. Maar hij bedient zich even makkelijk van Nederlandstalige hits en lekkere rock and roll nummers. Zoals ook het bouwen van een feestje hem niet vreemd is. Kortom, met Lotze kun je meerdere kanten op.

Eerst en vooral heeft zijn concert op 28 september in de Purmaryn alle voorrang. Het bepaalt voor een groot deel hoe de nabije toekomst van de zanger eruit komt te zien. Wordt het een groot succes en zijn de uitgenodigde impressario's lovend, zou het zomaar kunnen dat alle theaterdeuren wagenwijd open gaan. "Van mijn eerste theaterconcert hangt inderdaad wel veel af. En dat nog wel in mijn eigen woonplaats. Het is erg spannend, maar ik moet wel zeggen er naar uit te kijken. Het wordt een prachtige avond, dat voel ik gewoon", luistert Georges naar zijn gevoel.

George Thé

Lotze laat zich sinds enige tijd begeleiden door gitarist, bassist, saxofonist en zanger George Thé. Thé geniet vooral bekendheid als gitarist en bassist in de George Baker Selection tussen 1967 en 1989. Hij is verbonden aan Volendam Music en in die hoedanigheid gekoppeld aan de Purmerendse zanger. "Hij begeleidt me op een geweldige manier, heeft zelfs een meerjarenplan uitgestippeld en is van mening dat ook Duitsland en België interessant zijn."

Voor het concert van 28 september in de Purmaryn wordt meer gedaan dan alleen het podium klaar maken voor The Neil Diamond Project. "We gaan flink uitpakken, maken gebruik van de faciliteiten van de Purmaryn en voegen er nog wat details aan toe. Zoals verlichting en extra aankleding."

Topband en zangeressen

Voor het project is ook op begeleidingsniveau alles uit de kast getrokken. "Er staat een 7-mans topband en 3 geweldige achtergrondzangeressen. Het voelt allemaal erg goed en vertrouwd. En ik pak met bepaalde nummers ook mijn eigen gitaar erbij", aldus Lotze, die al sinds zijn 12e jaar gitaar speelt.

Deze weken doet Georges Lotze volop aan promotie van zijn concert. Hij is op 6 september te gast bij Tineke de Nooij op Radio 5, zingt daar twee nummers. En zijn vrouw Irene is druk met het aanschrijven en bellen van allerlei programma's.

Ondanks dat de kaartverkoop goed loopt, zijn er met name op het balkon nog enkele plaatsen. Het concert op de 28e begint om 20.15 uur. Voor kaarten kan men zich wenden tot de website www.depurmaryn.nl

        

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten