Eerder deze week werd de kermis in werking gesteld. Nog te zien tot en met zondag 15 september.
Eerder deze week werd de kermis in werking gesteld. Nog te zien tot en met zondag 15 september. ((Foto: Han Giskes))

Tot en met zondag kermis in Purmerends Museum

PURMEREND - Dit weekend zijn de Open Monumentendagen. Ook het Purmerends Museum heeft aangehaakt bij dit landelijke fenomeen. In dat kader is tot en met zondag 15 september de miniatuurkermis van Jaap Vermeulen te bewonderen in het museum aan de Kaasmarkt.

Afgelopen woensdag werd de bijzondere miniatuurverzameling, compleet met verlichting en draaiend waar het draaien moet, in aanwezigheid van kinderen en (groot)ouders in werking gesteld. Directeur Moncef Beekhof en conservator Saskia van den Berg vroegen de kinderen om de kermis 'aan' te zetten.

Tijdens het komende weekend staat het museum in het teken van Plekken van Plezier, het thema van 2019. Een feestelijker omgeving dan een kermis is er bijna niet, daarom is de miniatuurkermis van Jaap Vermeulen in het museum te zien.

Jaap Vermeulen had twee grote passies: de kermis en zijn miniatuurverzameling van de kermis. Met grote precisie maakte hij attracties op schaal na. Denk maar aan de Schommelschuitjes, de Zweefmolen, de Draaimolen of de Snoepkraam. In het museum zijn er ook filmbeelden van kermis in Purmerend te zien. Een echt snoepkraampje met oud-Hollands snoepgoed maakt de tentoonstelling tot een plek van plezier.

De kermis is tot en met zondag 15 september te zien zijn op de tweede etage van het Purmerends Museum.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten