Sporten bij Curves Purmerend

Partnerbijdrage

Dé 30 minuten fitness voor vrouwen

"De hydraulische toestellen zijn zodanig opgesteld, dat je in korte tijd alle spiergroepen traint en conditie opbouwt," vertelt eigenaresse Machteld van Laanen. Curves Purmerend biedt een sportgelegenheid voor alle vrouwen van jong tot oud, van heel fanatiek en zij die "gewoon lekker in beweging" willen zijn.

Machteld: "Je kunt bij ons starten vanaf 15 jaar en ons oudste lid is 79 jaar. Doordat iedereen op haar eigen niveau traint, speelt leeftijd geen rol. Ook bij chronische ziekten en/of het herstellen van een ziekte biedt Curves een goede sportgelegenheid. Daarnaast is sporten goed voor je energie niveau en mentale herstel na een "lastige" periode uit je leven."

Tijdens de training wisselen kracht- en cardiotraining elkaar af. Wanneer je twee tot drie keer per week 30 minuten traint bij Curves, worden spieren sterker, verbeterd de conditie en verlies je bij een normaal eetpatroon ook gewicht.

Nieuwe leden krijgen een uitgebreide intake, deze bestaat uit het meten en wegen, uitleg van de programma's, doelen bepalen en de eerste training in het circuit. Van het begin tot het eind wordt je begeleid door één van de coaches. "Service hebben we bij Curves Purmerend hoog staan. Iedere eerste week van de maand wegen en meten we ieder lid die haar vorderingen wil monitoren. De eerste 5 trainingen doen we altijd op afspraak, zodat we zeker weten dat we genoeg tijd inplannen voor de begeleiding. Daarnaast proberen we de leden gemotiveerd te houden en bellen we de dames als ze zo'n 10 dagen niet in de club gesport hebben." Aldus Machteld.