Klein Where nu al zeker van duurzaamheidslabel - TV-tuinman Lodewijk Hoekstra prijst maatregelen en spreekt bewone

Nieuws
Lodewijk Hoekstra (tweede van links) overhandigde het label aan de wethouders Thijs Kroese (links) en Paul van Meekeren (midden). (Foto: Han Giskes)
Lodewijk Hoekstra (tweede van links) overhandigde het label aan de wethouders Thijs Kroese (links) en Paul van Meekeren (midden). (Foto: Han Giskes) rodi.nl

PURMEREND - Afgelopen zaterdag kregen de wethouders Thijs Kroese (Wonen) en Paul van Meekeren (Duurzaamheid) een zogeheten Gebiedslabel van de organisatie NL Greenlabel uitgereikt. Dit als dank voor de duurzaamheidsmaatregelen die genomen zijn in de nieuwe wijk Klein Where.
Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel, maar vooral bekend van TV-programma's als Eigen Huis & Tuin, Green-Kids, Groene Handen en De Grote Tuinverbouwing, overhandigde het label aan de beide wethouders. Daarna volgden ongeveer 30 bewoners van Klein Where een workshop voor de inrichting van hun nieuwe tuin. Deze werd georganiseerd door NL Greenlabel, projectontwikkelaar AM, Engberts Hoveniers uit de Beemster en medewerkers van de gemeente Purmerend. De bewoners kregen een tekening van hun tuin op schaal en maakten aan de hand van hun eigen wensen een ontwerp.

Duurzaam plan

Met speciale aandacht voor de levende en groene tuin, kenmerken die helemaal bij het ontwerp van de wijk passen. De woningen in Klein Where zijn namelijk allemaal aangesloten op stadsverwarming, het regenwater wordt zo veel mogelijk in het gebied opgeslagen en in samenwerking met het hoogheemraadschap is een duurzaam groenplan ontwikkeld.
Oprichters

Oprichters van NL Greenlabel zijn tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing en genoemde groenpionier Lodewijk Hoekstra. Wissing heeft meer dan dertig jaar ervaring in duurzaam en innovatief tuin- en landschapsontwerp. Hoekstra zet zich naast zijn tv-werk in voor promotie en verduurzaming van de groene sector.
NL Greenlabel helpt om duurzame ambities meetbaar te maken om daadwerkelijk te komen tot een aantoonbare gezonde woon-, werk- en leefomgeving waarbij groen en duurzaamheid centraal staan. Ze inspireren en verbinden mensen met elkaar die duurzame keuzes willen maken bij de inrichting van bijvoorbeeld tuinen, parken, bedrijventerreinen en woonwijken.