Veel interesse voor auteur boek Max Moszkowicz

Nieuws
Onder grote belangstelling werd Haenen (rechts) geïnterviewd door Henk Schulte. (Foto: Walter Hollenkamp)
Onder grote belangstelling werd Haenen (rechts) geïnterviewd door Henk Schulte. (Foto: Walter Hollenkamp) rodi.nl

PURMEREND - Journalist Marcel Haenen gaf dinsdagavond een lezing bij boekhandel Het Leesteken. Haenen is auteur van de biografie 'De bokser, het leven van Max Moszkowicz'.
Het boek verhaalt over de afschrikwekkende herinneringen van de voormalige topadvocaat aan de Tweede Wereldoorlog. Ook de advocatuur en over het Jood zijn in een katholieke stad komt ruim aan bod in het boek. Moszkowicz sr. overleefde vier Duitse concentratiekampen.
In de boekwinkel interviewde Henk Schulte de schrijver, die zelf stukken uit de biografie voorlas. De belangstelling voor de lezing was groot. Na afloop konden de bezoekers het boek aanschaffen en desgewenst laten signeren.

NRC Handelsblad

Marcel Haenen studeerde tussen 1978 en 1983 rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna heeft hij een jaar massacommunicatie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. In 1984 kwam hij als algemeen verslaggever in dienst bij NRC Handelsblad. Hij richtte zich vervolgens op de IRT-affaire en schreef er in 1994 samen met Tom-Jan Meeus een boek over, 'Het IRT-moeras'.
Haenen kreeg landelijke bekendheid toen hij opkwam voor het verschoningsrecht van collega-journalist Koen Voskuil. Deze journalist van het AD wilde destijds zijn bronnen niet prijsgeven aan het Openbaar Ministerie.