Leerlingen Oeboentoe genieten op het ijs - Rabo schoolschaatsen groot succes tijdens Winters Purmerend

Nieuws
De leerlingen van de groepen 6 en 7 poseerden wat graag op het Winters Purmerend-ijs. (Foto: Han Giskes)
De leerlingen van de groepen 6 en 7 poseerden wat graag op het Winters Purmerend-ijs. (Foto: Han Giskes) rodi.nl

PURMEREND - De ijsbaan die in het kader van Winters Purmerend op de Koemarkt is aangelegd, is zeer in trek. Dat geldt zowel voor het vrij schaatsen als het Rabo schoolschaatsen. En niet te vergeten de curlingtoernooien. De baan is op door-de-weekse dagen bezet door 12 scholen, die in groepen de ijzers onderbinden. Zoals een dezer dagen de groepen 6 en 7 van de openbare bassischool Oeboentoe. Waarvan veruit de meeste kinderen nog nooit op schaatsen hadden gestaan.
In de avonduren maken de liefhebbers van de gelegenheid gebruik om lekker rondjes te rijden op de ijspiste, die zich onderscheidt door de kwaliteit van de ijsvlakte. Nog even terug naar de Oeboentoe: het schaatsen past als een jas bij het onderwijs op de school. Dat is namelijk onlosmakelijk verbonden met alle onderdelen van de maatschappij. "Onze school is niet alleen de plek waar je heen gaat om iets te leren, maar het is ook een plek die zorgt voor opvang, ontspanning en opvoeding", zo staat te lezen in de huisregels van de school.

Curling

Net als afgelopen donderdagavond staat de ijsbaan ook op 20 en 27 december in het teken van curlingtoernooien. Hiervoor hebben zich tal van ploegen opgegeven bij Spurd, onder wiens begeleiding het schoolschaatsen en curling plaatsvindt. De actieve IJs- en Inline Skate-club Purmerend verzorgt vrijwilligers voor het vrij schaatsen en de demonstraties ijshockey.
Dit weekend en de komende weken kunnen bezoekers rondom de ijsbaan genieten van tal van activiteiten. Dit weekend staat de kerstmarkt op de agenda. Tot zondag 16 december om 18.00 uur staan de 40 chalets op de Koemarkt bol van typisch winterse producten.
Herdertjestocht

Op vrijdagavond 21 december vindt de jaarlijkse Herdertjestocht plaats. En van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december is de Koemarkt naast winters ook Bourgondisch Purmerend. Het behoeft geen nadere uitleg dat de inwendige mens hier alles kan vinden wat zijn harte begeert.
Wolter Kroes

Dinsdag 1 januari is 'Purmerend wenst elkaar...', met dit keer als hoofdact een optreden van Wolter Kroes. Hij en anderen zullen door John Keijer worden aangekondigd. Ook de huisband van P3 is van de partij. Onder het genot van een lekker en stevig potje Nederlandse muziek zullen Purmerenders elkaar een gelukkig 2019 wensen.
Voor meer nieuwe over Winters Purmerend verwijzen we u naar de uitneembare bijlage, elders in deze krant.

De leerlingen van de groepen 6 en 7 poseerden wat graag op het Winters Purmerend-ijs. (Foto: Han Giskes)