Niks doen is ook een optie

Nieuws

Dat moet wethouder Paul van Meekeren gedacht hebben toen hij zich zette aan de beantwoording van een vraag. Die vraag betreft de openingstijden van de gemeentewerf. U weet wel, die plek waar je het grofvuil, het snoeihout en de overtollige huishoudelijke apparatuur naar toe brengt.
Heel vaak sta je als goedwillende burger in een lange rij te wachten om van je troep af te komen. De verleiding is groot om in plaats van het zelf weg brengen te kiezen voor de optie ‘laten ophalen’. Je gaat naar de gemeentelijke website, meldt het grof vuil aan en enkele dagen later haalt een grote vuilniswagen de rommel op. Deze laatste optie kost de gemeente natuurlijk veel meer geld.
Een vuilnisauto, brandstof, onderhoud en tenminste een chauffeur. De gemeente zal dus blij zijn met de burgers die hun rommel zelf wegbrengen. Dat diezelfde burger soms lang moet wachten alvorens hij of zij het heilige der heilige domein der gemeentewerf mag oprijden is wethouder Van Meekeren kennelijk een rotzorg. Er is, aldus de wethouder, binnen het gemeentelijk apparaat geen mogelijkheid om de openingstijden te verruimen. Wat een goed gekozen antwoord!
Nu ook de inwoners van de gemeente Waterland hun grofvuil aan de Van IJsendijkstraat gaan inleveren kan het niet anders dan dat de wachttijden nog verder oplopen. Purmerend toont zich van haar beste en meest gastvrije kant. Sluit u maar aan achter aan de rij! Er zijn nog tig wachtenden voor u.
Het zal niet lang duren of ongeduldige burgers storten hun vuil op straat, op de Van IJsendijkstraat. Daar zijn geen gele hesjes voor nodig. Kom op wethouder. Een pasjessysteem, een betere routing, het zal allemaal wel. Ontwikkel eens echt beleid, verruim de openingstijden, zet meer mensen in. Niks doen kan altijd nog. Nog twee weken en de kerstbomen gaan weer het huis uit. Gelukkig zijn er kinderen die de bomen inzamelen. Scheelt een hoop wachtenden bij de gemeentewerf.
Over kerstbomen gesproken! Natuurlijk wens ik u allen goede kerstdagen toe.
Z Lijner