Bourgondisch weekend en Herdertjestocht - Komend weekend in het kader van Winters Purmerend

Nieuws
Heerlijke oliebollen op de kerstmarkt. (Foto: Han Giskes)
Heerlijke oliebollen op de kerstmarkt. (Foto: Han Giskes) rodi.nl

PURMEREND - De kerstmarkt van afgelopen weekend in het kader van Winters Purmerend smaakt naar meer! Die conclusie kan getrokken worden na de eerste editie. Ronduit jammer was het dat de weergoden niet wilden meewerken. Vooral op zondag was sprake van een druilerig weertype.
Veel belangrijker is het dat de organisatie kan voortborduren op de prima basis die dit jaar is gelegd en die voor de komende jaren kan dienen als beginnende blauwdruk. Het principe, om 40 chalets rondom de ijsbaan te situeren, is een schot in de roos gebleken.
Vorige week vond op het ijs de eerste van drie curlingtoernooien plaats. De sport, die voor het eerst in Purmerend werd georganiseerd, was in een vroeg stadium al dermate populair, dat het programma al wekenlang vol zat. Ook vanavond en volgende week donderdagavond staan curlingtoernooien op het programma. Wat te denken van een andere ijsactiviteit, de demonstraties ijshockey! Ook deze boden spektakel. En het schoolschaatsen zorgt ervoor dat de baan elke dag goed gevuld is met enthousiaste leerlingen.

Eten en drinken

Komend weekend staat het culinaire spektakel Bourgondisch Purmerend te gebeuren. Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december is het eten, drinken en genieten op de Koemarkt. Dat geldt evenzeer voor de Herdertjestocht, op zondag 23 december. Kinderen van 2 tot 12 jaar, al dan niet vergezeld van ouders en/of grootouders, trekken ín groepen door de stad.
Op Nieuwjaarsdag, dinsdag 1 januari, is 'Purmerend wenst elkaar...' Terwijl op het podium op de Koemarkt diverse artiesten optreden, wensen Purmerenders elkaar het allerbeste voor 2019. Een van de artiesten is Wolter Kroes.
Promotiefilmpje

Citymarketing Purmerend heeft in samenwerking met Winters Purmerend een filmpje gemaakt van de opbouw en de spectaculaire opening op de Koemarkt. Dit om het festival nog breder te promoten. Het promotiefilmpje wordt ingezet via diverse online kanalen. De video is ook vrij te gebruiken door Purmerendse partijen die Winters Purmerend willen promoten. Het filmpje is te bekijken via https://www.purmerendwaterlandsgoed.nl/nieuws/winters-purmerend

Heerlijke oliebollen op de kerstmarkt. (Foto: Han Giskes)