Vlnr: Sander, Ingrid, Arjan, Samantha, Carola, Petra, Jaqueline en Hibah. Niet op de foto Toon Rigter, Kelly, Sandy, Joyce, Linda en Marielle.
Vlnr: Sander, Ingrid, Arjan, Samantha, Carola, Petra, Jaqueline en Hibah. Niet op de foto Toon Rigter, Kelly, Sandy, Joyce, Linda en Marielle. ((Foto: RodiMedia/NV))

Weideveld Tandheelkunde: Zorg op maat, met focus op preventie

  Bedrijf in Beeld

PURMEREND - Je zou kunnen denken dat je in de lobby van een goed hotel bent beland, maar het is de wachtruimte van Weideveld Tandheelkunde. De sfeervolle ontvangst is onderdeel van het 'out of the box' denken van het team van Weideveld Tandheelkunde. Drempelverlagend, klantvriendelijk en met de focus op preventie. Patiënten vinden hier alle tandheelkundige technieken op één adres en binnen één team, met korte lijnen en met toepassing van de nieuwste digitale technieken. "Ons doel is dat de patiënt met een glimlach opstaat uit zijn stoel."

Het nieuwe onderkomen aan het Abel Tasmanplein is de tweede locatie voor de tandarts-eigenaren Sander Grauwen en Arjan Splinter. De andere praktijk, op het Kennedyplein in Purmerend, namen ze in juni 2013 over en loopt vanaf dag één heel goed. In de zoektocht naar uitbreiding is tandarts Ingrid Hensbergen erbij gekomen in de maatschap, waarna ze op Funda het pand vonden op het Abel Tasmanplein.

Specialisten

"We zagen direct de mogelijkheden en hadden binnen een week de indeling van het pand rond. De energie van de locatie inspireerde ons tot dit ontwerp," zegt Ingrid. Zij heeft zich voor het grootste deel met de inrichting van de praktijk bezig gehouden en om dit tot stand te laten komen hebben zij zich omringd met een team van specialisten op het gebied van tandartspraktijken.

Fijne setting

Sinds de opening eind maart draait het goed en ervaart iedereen een hele fijne setting. Sinds januari heeft collega Toon Rigter zijn praktijk overgedragen en is hij, samen met zijn vaste team, meeverhuisd naar Weideveld. Dat biedt twee voordelen: vertrouwde gezichten voor zijn patiënten én hij kan nog een aantal jaren genieten van het vak. Op het moment van het interview is hij voor ontwikkelingswerk in Kenia om daar met een organisatie van tandartsen dorpen af te reizen en mensen te behandelen.

Duurzaamheid

In Weideveld kunnen ze elke behandeling aanbieden, waarbij elke tandarts een eigen specialisme heeft: Van beugels en wortelkanaalbehandelingen tot uitgebreide restauratie. "Maar vooral zijn wij erg gericht op duurzaamheid op de langere termijn", vertelt Arjan. "Het behouden van een gezond gebit voorkomt problemen en scheelt op de lange termijn veel kosten en behandelingen. Veel mensen staan daar niet bij stil, maar voorkomen is beter dan genezen."

Kinderprogramma

Weideveld zit in een jonge wijk, en heeft dan ook een sterke focus op kinderen. Sander: "Ook hier werken we drempelverlagend. We willen stimuleren dat kinderen gewoon naar de tandarts gaan, wat tenslotte ook volledig wordt vergoed door de basisverzekering. Het is een bewustwordingsproces."

Gewoon Gaaf

"Om het leuk te maken hebben we met 'Gewoon Gaaf' een speciaal kinderprogramma dat met name is gericht op het voorkomen van gaatjes. Daarbij werken we met scores zodat ze gemotiveerd worden hun best te doen. Voor elk kind maken we hierin een programma op maat."

Individuele zorg

Sowieso is alles in Weideveld gericht op individuele zorg op maat. Arjan: "We kijken bij elke patiënt wat de mond nodig heeft en maken een risicoanalyse zodat de kans op plotselinge pijnklachten wordt gereduceerd." Weideveld maakt bovendien gebruik van de modernste digitale techniek. Het ouderwetse 'happen' voor een print van het gebit hoeft niet meer, dit gebeurt nu met een 3D scanner.

Digitale technieken

En voor bepaalde behandelingen, zoals restauraties, orthodontie etc. kan een computerprogramma vooraf het eindresultaat laten zien. "Een foto zoals het is, en een foto van hoe het zou kunnen gaan worden", zegt Arjan. "Voorspelbaar behandelen dus, dat werkt voor veel mensen erg motiverend en verhelderend." Als je weet waar je naartoe wilt dan weet je ook wat je daarvoor moet doen."

"We komen eigenlijk in alles tegemoet aan de wens van de patiënt', vult Ingrid aan. "Tandheelkunde is gericht op de mens als geheel. Wij willen dat de patiënt tevreden is, geen pijn of last heeft en comfortabel en zelfverzekerd is op het gebied van zijn gebit. Dat is ook belangrijk in sociaal opzicht. Je voelt je zelfverzekerder met een goed gebit."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten