Monique (links) begeleidt families met net zoveel liefde als Katia (midden) en Petra.
Monique (links) begeleidt families met net zoveel liefde als Katia (midden) en Petra. ((Foto: Boy Hazes))

Monique Doets completeert team Gaia Uitvaartbegeleiding

  Bedrijf in Beeld

PURMEREND - Monique Doets (39) werkte bijna 13 jaar voor zorgorganisatie De Zorgcirkel. Toen Katia Mulder van Gaia Uitvaartverzorging haar vroeg om bij haar te komen werken, hoefde ze daar niet over na te denken.

"Ik heb Katia in mei 2016, na het overlijden van mijn moeder, leren kennen. Zij heeft ons de week van het afscheid met veel warmte en liefde begeleidt. Zo kan het dus ook, dacht ik toen", aldus Monique Doets, die de begeleiding en benadering totaal anders ervoer dan na het overlijden van haar vader.

"Ik maakte in de week na het overlijden van mijn moeder regelmatig foto's van de diverse momenten die we met elkaar als gezin hadden. Ik vond het belangrijk om deze waardevolle herinneringen vast te leggen, zodat ik het later herhaaldelijk terug kon kijken. Het was een belangrijk stuk van mijn rouwverwerking.Een maand na de uitvaart van mijn moeder, vroeg Katia mij om een uitvaart voor haar te fotograferen en dat deed ik. Ik vond het heel bijzonder om te mogen doen, je komt zo dichtbij een familie die je daarvoor niet kende, maar ze laten je wel toe in iets wat heel privé is en je voegt echt iets toe aan het verwerken van het verlies van een dierbare, je maakt herinneringen".

Hierdoor begon Monique uitvaartbegeleiding vanuit een heel ander perspectief te zien. Ze raakte meer betrokken bij Gaia en ging uitvaarten assisteren. Later ging ze ook mee naar laatste verzorgingen en begeleidingen. Inmiddels is Monique volledig binnen het team opgenomen en begeleidt families met net zoveel liefde, warmte en betrokkenheid als haar collega's Katia en Petra.

Als je afscheid moet nemen van iemand die je lief is moet dat beter dan best. Goed is niet goed genoeg, je kunt het nooit meer overdoen. En dat weten Katia, Petra en Monique van Gaia Uitvaartbegeleiding als geen ander.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten