Het Bakbijtje: snoepwinkel voor bakliefhebbers

Partnerbijdrage
Afbeelding
Rialda en Richard voor Het Bakbijtje. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Heel Purmerend bakt. Dat zou zomaar kunnen gezien het enthousiasme waarmee de Purmerenders Het Bakbijtje, voor alle bak- en taartbenodigdheden, hebben onthaald. Sinds een kleine maand is de winkel van Rialda en Richard Bosschieter gevestigd in de binnenstad. Een walhalla voor bakliefhebbers, maar ook een laagdrempelige start voor iedereen die dat wil worden. Want één ding is zeker; voor advies over het bakken van het lekkerste brood of het maken van de mooiste taart, zowel voor beginners of gevorderden, is Rialda de juiste persoon.

“Bakken is altijd mijn hobby geweest”, vertelt ze. “We hebben al een poosje een webshop en ik sta met Richard sinds een paar jaar op beurzen en markten, waar we bijvoorbeeld ook workshops gaven.” Vooral de weekmarkt op winkelcentrum Makado was voor het stel een goede graadmeter voor de belangstelling voor bak- en taartbenodigdheden in deze stad. Het plan voor de winkel ontstond, en na enig uitstel door de corona besloten ze dit door te zetten.

“Juist door corona zijn nog meer mensen aan het bakken geslagen”, geeft Richard aan. “Ook opvallend veel mannen overigens.” En zij zijn bij het Bakbijtje aan het juiste adres. De winkel biedt onder andere een uitgebreide lijn ambachtelijk molenaarsmeel met ook broodmixen. Daaronder tevens ruime keus in glutenvrije mixen. Voor taarten en chocola zijn er mallen en uitstekers, smaakstoffen, fondant en marsepein, bakvormen etc. Richard: “We zijn natuurlijk nog niet zo lang open, dus ook nog aan het inventariseren waar vraag naar is. Zodra iemand iets aangeeft dat we niet hebben nemen we dat op.”

Behalve voor de benodigdheden om zelf aan de slag te gaan is het Bakbijtje de plek voor leuke workshops en kinderfeestjes. Daarnaast is Rialda natuurlijk zelf ook druk met bakken. Ze bakt op bestelling de mooiste verjaardags- of bruidstaarten, geheel naar wens van de klant. Wie nieuwsgierig is kan een kijkje nemen op hun Facebook-pagina waar zo’n beetje al haar ruim 500 creaties op zijn terug te vinden.

Ze bakt ze ook op basis van de seizoenen en feestdagen. Momenteel pronkt er in de etalage een heuse Sinterklaastaart waarmee deze helaas wat uitgeklede happening toch een feestelijk tintje krijgt. Hij is, op bestelling, te koop voor de speciale Sinterklaasprijs van 25 euro.

Het Bakbijtje, Nieuwstraat 41

www.hetbakbijtje.nl, info@hetbakbijtje.nl

Afbeelding