Vita College nieuw voor 10-14-jarigen

Partnerbijdrage
Het Vita College is een combinatie van basis- en voortgezet onderwijs.
Het Vita College is een combinatie van basis- en voortgezet onderwijs. (Foto: Getty Images/iStockphoto)

PURMEREND - Kinderen in groep 7 en 8 maken binnenkort een keuze voor een school in het voortgezet onderwijs. Vaak is het moeilijk om in groep 8 al een keuze te moeten maken. Sommige kinderen uit groep 7 kunnen juist niet wachten tot ze eindelijk naar de middelbare mogen. Stichting CPOW en de PSG bundelen hun krachten in een nieuwe onderwijsvorm in Purmerend: het Vita College voor 10-14 onderwijs. Op 3 maart is er een voorlichtingsavond.

Het 10-14 onderwijs op het Vita College is een combinatie van basis- en voortgezet onderwijs aan 10-14 jarigen. Op het Vita college zitten leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs op één school.

Ander keuzemoment

Leerlingen krijgen meer tijd om te ontdekken wat ze willen, kunnen en wat bij hen past. Zo gaat de overgang geleidelijk en kan iedereen zich in zijn of haar eigen tempo ontwikkelen. Persoonlijke groei, talentontwikkeling en coaching op maat staan voorop.

Het Vita college biedt leerlingen een uitdagende leeromgeving én het vertrouwen om door te groeien. Het doel is een betere aansluiting bij de talenten, de ontwikkelingsfase, de onderwijsbehoeften en de leerstijl van de leerlingen.

Kinderen die nu in groep 7 of 8 zitten en mavo-, havo- of vwo-advies hebben kunnen volgend schooljaar starten. Na klas 4 van het VITA-college stromen leerlingen in klas 3 van het voortgezet onderwijs in. Ze hebben dan dezelfde leeftijd als de andere leerlingen.

Informatieavond

Woensdag 3 maart van 19.00 tot 20.00 uur is er online informatiebijeenkomst. Deze is te volgen op www.vitavcollege.nl Het is uiteraard mogelijk om vragen te stellen.