Nieuwe familiekamer voor Vrouwen van Sereen Uitvaartverzorging

Partnerbijdrage
De Vrouwen van Sereen leggen de lat hoog. Een uitvaart kun je niet over doen. Wilt u meer informatie over wat de Vrouwen van Sereen voor u kunnen betekenen? Kijk dan op www.vrouwenvansereen.nl of bel met: 0299 - 320071.
De Vrouwen van Sereen leggen de lat hoog. Een uitvaart kun je niet over doen. Wilt u meer informatie over wat de Vrouwen van Sereen voor u kunnen betekenen? Kijk dan op www.vrouwenvansereen.nl of bel met: 0299 - 320071. (Foto: Evert Ruis)

EDAM – Begin april zijn de Vrouwen van Sereen uitvaartverzorging verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Voorhaven 139 in Edam. “De mogelijkheid deed zich voor om in het pand naast ons een grotere familiekamer te realiseren dus hebben we deze kans aangegrepen. Met deze mooie, nieuwe ruimte willen we nabestaanden van een overleden dierbare een soort van ‘thuis’ bieden om afscheid te nemen. Een plek waar ze altijd naar toe kunnen komen als ze dat willen”, aldus Sylvia van Leeuwen, eigenaresse van Vrouwen van Sereen.

Met de nieuwe familiekamer hebben we een huiselijke sfeer willen creëren. De ruimte is volledig gerenoveerd.

“De familie ontvangt een sleutel waarmee dag en nacht toegang wordt verkregen tot de familiekamer.” Op deze manier kun je zelf bepalen hoe je de laatste dagen met je dierbare invult. Sylvia: “Met de nieuwe familiekamer hebben we een huiselijke sfeer willen creëren. De ruimte is volledig gerenoveerd en we hebben deze opnieuw ingericht. Er staat een mooie ruime eetkamertafel en ook is er een zitje nabij de openslaande deuren. Dit ‘zitje’ kijkt uit op de mooie tuin. Door de openslaande deuren hebben we een mooie lichtinval en dat geeft een fijne sfeer. We zien dat families die deze kamer reeds hebben gebruikt zich de ruimte al snel eigen maken. Dat is ook precies de bedoeling. Sommige families zijn er de hele dag en vinden het fijn om zelfs te borrelen en te dineren in nabijheid van de overledene, andere families gebruiken de kamer alleen om op afspraak afscheidsbezoeken in te plannen. Alles is goed. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier”, vertelt Sylvia.

Eerste familiekamer

Acht jaar geleden opende Sereen, als één van de eerste uitvaartondernemers in de regio, een familiekamer in Edam. Meteen voorzag deze familiekamer in een behoefte en werd er veelvuldig gebruik van gemaakt. “Ook wordt het als heel fijn ervaren dat we de mogelijkheid hebben om in de naastgelegen Kerk de Swaen een grote condoleance of de afscheidsdienst te houden. In een crematorium moet je vooraf de benodigde tijd reserveren die je denkt nodig te hebben. Als je een kerk huurt als afscheidslocatie heb je die tijdsdruk niet.” Sylvia vindt het heel belangrijk dat naasten zelf het tempo en de tijd kunnen bepalen. “Het organiseren van een uitvaart is niet iets wat men dagelijks doet. Daarom zijn wij daar, mijn collega’s en ik, om de mensen bij de hand te nemen als dat nodig is. En ze de weg te wijzen in de wirwar van keuzes die er te maken zijn bij het regelen van de uitvaart van een dierbare. Stap voor stap, dag voor dag. En moeten we nog een keer extra langskomen omdat je het gewoon even niet meer weet, dan doen we dat. Bij Sereen ligt de lat hoog. Dat moet ook. Want je kunt een afscheid nooit meer overdoen.”

De lat ligt hoog. Een uitvaart kun je niet over doen!

Sylvia is de uitvaartbranche ingegaan nadat haar oma overleed.  “Het was voor mij de eerste keer dat ik zo nauw betrokken was bij de organisatie van een uitvaart. Achteraf stom natuurlijk dat wij daar niet eerder over nagedacht hadden. Oma’s sterven kwam niet onverwacht. Het verzorgingshuis waar zij woonde, belde na haar overlijden een grote uitvaartondernemer waarmee zij, bleek nadien, een contract hadden en anderhalf uur later was alles besproken, beslist en in gang gezet. Waarschijnlijk regelde deze uitvaartonderneming meerdere standaard uitvaarten als die van oma per dag. En dat knaagt nog steeds. Want oma was allesbehalve standaard.” 

Kijk eens of uw polis wel aansluit bij uw wensen. Sereen licht u vrijblijvend voor.

Sylvia wil iedereen oproepen om eens tien minuten na de denken over zijn of haar uitvaart. “En als je verzekerd bent, kijk dan eens naar je polis of deze wel aansluit bij jouw wensen. Vaak zijn polissen afgesloten tijdens de kinderjaren en er is sindsdien zoveel veranderd! Het is tegenwoordig ook heel gewoon om eens met een uitvaartondernemer te spreken over uitvaartwensen. Niet alleen wanneer iemand ziek is en het sterven dichtbij komt of omdat een naderend afscheid van een dierbare voorbereid dient te worden. Maar ook als er nog geen directe aanleiding bestaat kunt u zich door Sereen gratis en vrijblijvend over uw uitvaart laten voorlichten.”

www.vrouwenvansereen.nl 

De nieuwe familiekamer aan de Voorhaven in Edam.