Van Mossel megabedrijf met persoonlijke aandacht

Partnerbijdrage
Een groot deel van de medewerkers van Van Mossel voor het pand in Baanstee Noord. Tweede van links Marcel van Heems.
Een groot deel van de medewerkers van Van Mossel voor het pand in Baanstee Noord. Tweede van links Marcel van Heems. ((Foto: Evert Ruis))

PURMEREND - Onmiddellijk na binnenkomst bij Van Mossel Automotive Groep op bedrijventerrein Baanstee-Noord in Purmerend is duidelijk merkbaar dat persoonlijke aandacht en service hier op grote hoogte staan. Een en al vriendelijkheid en behulpzaamheid van het eerste aanspreekpunt in de receptie, die je vervolgens naar een tafel begeleidt waar de ene na de andere lekkernij op staat. Het zijn de kleine dingen die het doen, maar wel groot genoeg om een beeld te krijgen van de bedrijfsvoering en visie.

Vestigingsdirecteur Marcel van Heems: “Service, gastheerschap en dienstverlening vinden wij heel belangrijk. Het zegt alles over het bedrijf. Vergis je niet, onder aanvoering van Eric Berkhof is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grotere en vooraanstaande automotive bedrijven in Nederland. Er werken in totaal ruim ruim 4.600 medewerkers bij 300 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Hier in Purmerend werken ongeveer 20 collega’s. Gezamenlijk vullen we in deze vestiging het totaalplaatje van Citroën en Peugeot in. Dat betekent het dealerschap, maar we zijn ook schadeherstelbedrijf, lease (ook kort), verhuur, verzekeraar, bedrijfswagens, wagenparkbeheer en occasioncentrum”, vertelt Van Heems.

Kernvoorwaarden

Alle automotive centra van Van Mossel werken volgens een vast en beproefd recept dat aan de hand van een aantal kernvoorwaarden tot stand is gekomen: onderscheidend, maatschappelijk verantwoord, klantgericht, gastheerschap, gedrevenheid, eerlijk en transparant en resultaat gericht. Van Mossel heeft daarnaast een eigen opleidingscentrum. “Het grote voordeel is dat waar je ook rijdt en problemen met je auto hebt je bij elke vestiging van Van Mossel a la minute terecht kan.”

Dat Van Mossel aan de voorkant een familiebedrijf is ziet Marcel van Heems als een groot voordeel. “Daar komt die persoonlijke aandacht vandaan. Het is ook een belangrijk aandachtspuntje van Eric Berkhof naar alle medewerkers toe. Hard werken is vanzelfsprekend maar doordat hier een familiaire sfeer hangt, heeft iedereen dezelfde drive. Ik voel me er goed in thuis, ben een mensenmens en gevoelig voor sfeer. Om me heen zie ik allemaal andere karakters, maar wel met een en dezelfde drive. Prachtig om onderdeel te zijn”, aldus Van Heems.

Veel te gebeuren

Van Mossel zit nog niet aan het einde van het overnamepad. “Er staat nog heel wat te gebeuren de komende jaren. Er is volop ambitie en er wordt constant gekeken waar er kansen liggen. We zien het als een missie om de belofte ‘Voor mobiliteit, voor iedereen’ voor zoveel mogelijk klanten waar te maken. Ik vind het een voorrecht om daar deel van uit te maken”, zegt Van Heems tot slot.

Van Mossel Automotive Groep, Vleetstraat 15-17, tel. 0299 79 62 34. Kijk ook op www.vanmossel.nl