Reizende (kunst)koffers zoeken logeeradressen

Cultuur
Vier kunstenaars, vier koffers ..
Vier kunstenaars, vier koffers .. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND/BEEMSTER - Vanaf december 2021 gaat KUNST2 (Kunstkwadraat) een nieuwe reis van een jaar starten met vier nieuwe kunstwerken, en jij kunt daar deel van uitmaken. 

Mensen kijken ongeveer een minuut naar een kunstwerk op een tentoonstelling, maar wat gebeurt er als een kunstwerk een maand lang bij jou thuis komt logeren? Al drie jaar reizen de vier kunstkoffers van KUNST2 door de Beemster en sinds 2020 ook door Purmerend. Elk jaar gaan er vier nieuwe kunstwerken in de koffers en inmiddels hebben ze al op 170 adressen een maand gelogeerd. 

Het project blijkt een enorm succes. De 170 “gastouders” hadden een maand de tijd om te kijken naar het kunstwerk in hun huis en te ervaren of het hun blik op het werk veranderde nu ze er langer naar keken. Na een maand gingen de koffers naar een volgend logeeradres. Soms konden zij na een maand nauwelijks of geen afstand doen van het werk of het beviel helemaal niet en ging de koffer vol blijschap weer naar het volgende logeeradres.

Kunstwerk te logeren?

Als je in de Beemster of Purmerend woont en ook wel eens een kunstwerk van KUNST2 te logeren wilt hebben dan kun je je aanmelden voor de loterij door een mail te sturen aan: info@kunstkwadraat.com. De sluiting is 10 november. Op 15 november 2021 is de trekking van de loten in het gemeentehuis van Purmerend door burgemeester Karen Heerschop en burgemeester Don Bijl. De winnaars worden bekendgemaakt via regionale media, facebook en website. Bij deelname ga je akkoord met bekendmaking van je naam en woonplaats.

De kunstenaars van KUNST2(Kunstkwadraat) zijn:

Inge Becka (keramisch vormgever), www.ingebecka.com

Wil van Blokland (monumentale keramiek), www.wilvanblokland.nl

Rogier Oversteegen (schilder), www.rogieroversteegen.nl

Piep van Sante (schilderijen / mixed media), www.piepvansante.nl.