Ingezonden

Noodkreet vrienden van aan MS lijdende Marchel

  Nieuws
Marchel Herbst móet geholpen worden!
Marchel Herbst móet geholpen worden! (aangeleverd)

PURMEREND - Je bent 33 jaar, in de volle bloei van je leven en je krijgt te horen dat je aan een ernstige vorm van Multiple Sclerose (MS) lijdt. Het overkwam Marchel Herbst. Vrienden van de Purmerender doen met klem een oproep om geld in te zamelen. Want er is één reëele kans voor Marchel. In het Prokov Center ziekenhuis in Rusland voert Dr. Dennis A. Federenko succesvolle stamceltransplantaties uit. Dat zou Marchel kunnen helpen. Maar daar is een slordige € 65.000,- voor nodig. Vrienden van hem, waaronder Niels Schutten, hebben hun hoop nu gevestigd op hulp van buitenaf. 

Enige redding is een stamceltransplantatie in Rusland

Nadat er contact is geweest met de kliniek in Rusland en Marchel zijn medische dossier heeft opgestuurd, hebben de specialisten uit Rusland gezegd dat ze hem kunnen helpen. Nu willen de vrienden snel doorpakken en om die reden hebben ze een doneeractie op touw gezet. Met het grote doel voor ogen om zoveel mogelijk geld binnen te harken, zodat hun goede vriend de kans wordt geboden om verder te leven.

Bergafwaarts

"In 2018 kreeg Marchel de diagnose MS en vanaf die tijd is het bergafwaarts gegaan. Hij kan nu al bijna niet meer lopen. Het is echt vreselijk om te zien. Dit moet gewoon stoppen, het doet ons zoveel pijn om hem zo te zien. Marchel heeft altijd voor iedereen klaar gestaan en nu krijgt hij dit", aldus Niels Schutten namens een grote vriendenschare.

Hardwerkende schilder

Schutten is al vanaf jonge leeftijd dikke vrienden met Marchel Herbst, die voordat hij ziek werd zelfstandig schilder was. Daarnaast is Marchel een huisvriend geworden van de familie Schutten. "Het is zo'n goede gast, altijd een harde werker geweest en nooit de kantjes er vanaf gelopen", zegt Niels, die in het dagelijks leven sportinstructeur is en ook vanuit die insteek alles in het werk stelt om iedereen te attenderen op de doneeractie.

Website

De teller van het binnengekomen bedrag staat nu op € 19.500,-. Er moet dus nog wel wat gebeuren. Als je wilt bijdragen, ga dan naar de website www.whydonate.nl/fundraising/stop-ms-help-marchel-naar-rusland
 

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten