Verlichte wereldbol betekent bijna voltooiing Weidevenne

  Nieuws
De wereldbol in Weidevenne heeft een stoere uitstraling.
De wereldbol in Weidevenne heeft een stoere uitstraling. (rodi.nl)

PURMEREND – Gisteren brandde voor het eerst officieel de verlichting in de wereldbol op de rotonde aan de Laan der Continenten. Het ontsteken markeerde het einde van de werkzaamheden aan de rotonde. Samen met de voormalige wijkkerngroep, stichting Weidevenne en andere betrokken partijen is hier kort bij stilgestaan.

Enkele dagen geleden verschenen op sociale media foto’s van de verlichte wereldbol. De verlichting is de afgelopen dagen uitvoerig getest. Oplettende passanten grepen hun kans en legden de bol direct vast. Toch was het officiële moment bijzonder voor de betrokken partijen. Jarenlang hebben met name de wijkkerngroep en de stichting zich ingezet voor Weidevenne. Tijdens de officiële opening stonden zij stil bij wat er allemaal bereikt is in de wijk. De stichting heeft zichzelf inmiddels opgeheven nu Weidevenne bijna voltooid is.

Het kunstwerk op de rotonde is gemaakt van het onderhoudsvrije cortenstaal en het geheel heeft een stoere uitstraling. Het ontwerp is van de hand van stedenbouwkundige Jan Beentjes en is gekozen door bewoners van de wijk. Het representeert de vier kwadranten van Weidevenne: Azië, Europa, Amerika en Afrika. Het kunstwerk is betaald door de voormalige stichting Weidevenne en de gemeente.

Meer berichten