Woningen Mimosaplein vorderen snel - Senioren en jongeren door elkaar in project Bloemenbuurt

  Nieuws
De verkopende makelaar Willem Haars (links) van Volkert nodigt de aanwezigen, waaronder Hans Krieger, uit voor de borrel na afloop van de steenlegging.
De verkopende makelaar Willem Haars (links) van Volkert nodigt de aanwezigen, waaronder Hans Krieger, uit voor de borrel na afloop van de steenlegging. (rodi.nl)

PURMEREND - Eerst nog een beetje onwennig maar later als een volleerd vakman metselde wethouder Hans Krieger afgelopen woensdagmiddag een steen op een van de muren van het nieuwe project woningen aan het Mimosaplein in de Bloemenbuurt, nabij het NS station.
Waar ooit de Herman Broerenschool (voor moeilijk lerende kinderen) stond, verrijst in sneltempo een complex van 20 woningen, bedoeld voor senioren en jongeren en verdeeld over vier blokken. De woningen beschikken over een tuin en de binnenstraten zijn gemeenschappelijk eigendom van de bewoners. Volgens verkopend makelaar Willem Haars, eigenaar van Volkert Makelaardij, was de belangstelling bizar groot. "Er waren ruim 800 aanvragen voor 20 woningen. Het was een gekkenhuis. De verdeling senioren en jongeren is ongeveer 60 om 40%. Het wordt een mooie mix", aldus Haars.
Naast de wethouder, ontwikkelaar GreenFields TAD en gemeente waren nagenoeg alle kopers aanwezig bij het officiële moment. Onder hen Claudia Stoffer (33), een van de jongste kopers. "Ik was in maart 2016 al bij de makelaar en na twee jaar kunnen we straks eindelijk ons huis in. Vanwege die lange periode heb ik tussendoor op verschillende adressen gewoond. Maar ik ben hartstikke blij dat ik straks mijn eigen huis heb en nog wel in de buurt waar ik vroeger met mijn ouders heb gewoond. Dat ik bij de twintig gelukkigen hoor is helemaal super. Veel mensen praten erover, kennen het plan en de mooie plek. Ik heb een kapsalon in Purmerend en ook daar praten veel klanten erover", zegt Claudia enthousiast.
Naar verwachting worden de woningen in mei of juni opgeleverd.

Lees ook

Meer berichten